Ga naar de inhoud
Home » Traditionele Marokkaanse pindakoekjes

Traditionele Marokkaanse pindakoekjes

Traditionele Marokkaanse pindakoekjes recept zelf maken

Deze traditionele Marokkaanse pindakoekjes zijn al zó lang één van mijn favorieten. Op elke speciale gelegenheid stonden deze koekjes te schitteren op tafel. Want in een Marokkaanse familie kan je niet feesten zonder de allerlekkerste koekjes op tafel te zetten!

Wanneer ik de wit-rode papiertjes maar ergens zie, loopt het water me al meteen in de mond! Al wie deze pindakoekjes al eens heeft geproefd, weet waarover ik het heb!

De lekkere brosse koekjes smelten meteen in de mond. En het feit dat ze verpakt zijn in de traditionele Marokkaanse servetten, geeft je het gevoel dat je telkens weer een cadeautje open doet. Zalig gewoon!

Als jij deze koekjes nog niet hebt geproefd, dan moet je deze NU maken! En ik help je er graag bij, door dit gemakkelijk Marokkaans pindakoekjes recept met je te delen 😉

You’re welcome!

Dit heb je nodig voor dit Marokkaans pindakoekjes recept

  • 250 gram boter
  • 380 gram ongezouten pindanootjes
  • 170 gram kristalsuiker
  • 2 koffielepels kaneel
  • 150 – 170 ml zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • Poedersuiker

Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Zo ga je te werk om deze gemakkelijke pindakoekjes zelf te maken!

  1. Verwarm de oven eerst voor op 170 graden (heteluchtoven)
  2. Doe de pindanootjes, de suiker en de kaneel in een keukenrobot en maal fijn.
  3. Doe hier nu 150 ml olie bij en meng de bloem eronder.
  4. Meng dit tot een geheel.
  5. Maak nu staafjes van het pinda-mengsel. Hou er wel rekening mee dat de staafjes een beetje uitzetten in de oven. Dus als je fijne koekjes wilt, dan maak je de staafjes smal genoeg.
  6. Druk de staafjes een beetje plat op de, met bakpapier beklede, bakplaat.
  7. Bak gedurende 10 minuten in de oven.
  8. Laat de Marokkaanse pindakoekjes op de bakplaat afkoelen. Ze zijn erg bros, dus je kan ze breken als je ze er warm afneemt.
  9. Wanneer de koekjes op kamertemperatuur zijn, rol je ze door de poedersuiker.
  10. Draai dan de papiertjes errond.
  11. Geniet van deze overheerlijke, brosse, Marokkaanse pindakoekjes!

Extra tips voor dit Marokkaans pindakoekjes recept:

  • Als je geen ongezouten pinda’s vindt, koop dan gezouten pinda’s. Spoel de nootjes uit en droog ze kort op lage stand in de oven, of in de Airfryer.
  • Als het koekjesdeeg te droog is om er staafjes van te maken, doe er dan wat olie bij.

Dit recept komt oorspronkelijk van Elouisa, ik heb deze lichtjes aangepast in smaak en baktijd.

Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:


Heb je dit Marokkaanse pindakoekjes recept uitgeprobeerd?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!


Traditionele Marokkaans pindakoekjes recept zelf maken gemakkelijk

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren me een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Traditionele Marokkaanse pindakoekjes
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 reacties op “Traditionele Marokkaanse pindakoekjes”

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.