Appel-noten plaatcake appelcake recept

Appel-noten plaatcake

Deze appel-noten plaatcake is zo’n appelcake recept met een extra touch. En die kleine touch maakt het dan opeens een heel ander gebak.

Ik ben echt gek op appelcake, in alle geuren en vormen! Met of zonder noten. Een appelcake met kaneel of zonder. Ene met of zonder yoghurt. Een appelmuffin met caramel, een appelkruimeltaart of zelfs een appelflap of appelbol. Er is zo veel appelgebak om uit te proberen. En ik heb de ambitie om ze allemaal eens geproefd te hebben! Of tenminste toch een deel ervan! Goals!

Ik moet zeggen, ik heb bewust een plaatcake gemaakt. Niet omdat ik minder cake wil eten. Ook niet omdat ik ze per se mooier of lekkerder vind.

Appel-noten plaatcake appelcake recept

Nope. Gewoon. Omdat ik geen 50 minuten wilde wachten. Uhm.

Ik had dus zin in een lekkere, rijke cake. Zacht, maar robuust. Voor bij de koffie! Gewoon snel even bakken. En nee, liefst geen cupcake of muffin.

Dus jah, speciaal voor de baktijd, heb ik gekozen voor deze appel-noten plaatcake.

Getuigt dat van ongeduld? Of van creativiteit? Dat laat ik aan jullie over!

Black Friday 2018

Dit heb je nodig

  • 2 appels
  • sap van een halve citroen
  • 100 gram noten naar keuze
  • 170 gram boter
  • 150 gram bruine suiker
  • 3 eieren
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 2 koffielepels kaneel
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven eerst voor op 170°C.
  2. Schil dan de appels en snijd ze in blokjes. Meng er het sap van de halve citroen door en zet even opzij.
  3. Doe de noten in een zakje en stamp ze in grove brokken. Zeker niet fijn stampen, want het zijn net die stukjes noten die deze plaatcake af maken! Ik heb gekozen voor walnoten, cashewnoten en gezouten amandelen. Maar eigenlijk kan je zelf kiezen welke notenmengeling je gebruikt.
  4. Klop nu de boter luchtig en meng daarna met de suiker.
  5. Doe de eieren er één per één bij en mix kort. Zeker niet te lang kloppen!
  6. Meng er daarna de bloem en de kaneel bij. Hier ook niet te lang mengen. Net genoeg zodat je een egaal beslag bekomt.
  7. Schep nu de helft van het beslag in een ingevette brownie bakvorm. Gebruik een spatel om het beslag goed te spreiden in de vorm. Het lijkt weinig voor de bodem, maar de cake gaat nog rijzen in de oven.
  8. Verdeel dan de helft van de appelblokjes erover, en doe daarna de rest van het beslag in de bakvorm.
  9. De rest van de appels en de noten mogen er als laatst over. Zo blijven de noten lekker krokant en behouden de appels hun bite nog een beetje.
  10. Zet de appel-noten plaatcake nu in de oven en laat 25-30 minuten bakken. De cake is klaar wanneer je er met een satéstokje in prikt, en deze er droog uitkomt.
  11. Wanneer de cake klaar is, kan je de bovenkant bestrijken met abrikozenconfituur (enkele seconden opwarmen in de microgolf). En het is niet enkel voor de glans, maar ook omdat ik vind dat de confituur hier écht wel bijdraagt tot de perfecte smaak-harmonie van deze cake!
  12. De plaatcake moet nu nog even afkoelen in de vorm. Daarna mag je in volle aanval gaan! Ik vind deze appel-noten plaatcake trouwens super lekker warm!

Ik heb dit appelcake recept gevonden op Pinterest. Een pin van ‘Koks in Frankrijk’. Wel lichtjes aangepast naar smaak.


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Appel noten plaatcake PinGetest


Dit kan van pas komen bij dit recept *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Bulk alert!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Appel-noten plaatcake
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.