Banaan-havermout pancakes

Lekkere gezonde banaan-havermout pancakes

Het ontbijt is bij ons altijd sec. Geen tralala, geen fancy gedekte tafel. Nee. Gewoon simpel. Cornflakes of een boterham. Als we geluk hebben, een stuk cake of pannenkoeken (of boekweit pannenkoeken) van de vorige dag. Én mijn koffie natuurlijk, duhu! Mijn lekker bakje cafeïne!

De reden waarom we bijna nooit uitgebreid ontbijten? Simpel! Ik kan niet functioneren als ik geen ontbijt (vooral koffie) heb gehad binnen het halfuur na het ontwaken. Dan heeft de rest van de dag geen zin meer, dan is alles verpest. Dan barst mijn hoofd en loop ik de hele dag rond als een zombie.

Black Friday 2018

Toen ik een pin tegenkwam van banaan-havermout pancakes, had ik het gevoel dat dit misschien nog nét kon!

Dus deze ochtend (om 7u, elke dag om 7u, e-l-k-e dag, zucht) was het moment dat we versgemaakte havermout pancakes zouden eten. Yeey!

Natuurlijk zijn gewone American pancakes ook wel te doen ‘s morgens. Dit ben ik achteraf pas te weten gekomen. Want bij dit pancake recept kan je het beslag de avond ervoor al klaarmaken en dan bij het ontbijt afbakken. Woehoe!

Deze havermout pancakes zijn wél gezonder dan de gewone Amerikaanse pannenkoeken.

Eet jij ook graag pancakes? Welke varianten lust jij graag? Ik lees het graag in de comments!

Dit heb je nodig

  • 75 gram havermout
  • 1 (rijpe) banaan
  • 2 eieren
  • 1 volle eetlepel Griekse yoghurt
  • 1,5 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • boter om in te bakken

Banaan-havermout pancakes-

Zo maak je ze

  1. Maal de havermout fijn in de keukenmachine.
  2. Voeg hierbij de eieren en banaan toe.
  3. Laat de keukenmachine net zo lang draaien tot je een tamelijk glad beslag hebt.
  4. Doe er de yoghurt, bakpoeder en zout bij.
  5. Laat de machine nog eventjes kort draaien om alles goed door elkaar te mengen.
  6. Verhit een beetje boter in een pan. Laat goed heet worden.
  7. Schep hier twee eetlepels beslag in. Probeer een mooi rondje te maken van het beslag door er met je lepel over te wrijven.
  8. Bak de pancakes goudbruin. In het begin is het moeilijk in te schatten wanneer je de pancake moet omdraaien. Maar bij mij was het perfecte moment, wanneer de pan stopt met sissen.
  9. Geniet ervan! Lekker met banaan, honing en een beetje yoghurt.

Wat vond ik ervan?

Ik was erg aangenaam verrast! Ik heb ze in het verleden al eens proberen te maken, aan de hand van een andere pin. Maar die waren alles behalve lekker.

Deze banaan-havermout pancakes zijn alles wat je verwacht van een pancake. Luchtig, fluffy, gewoonweg lekker.

En ik vind het gewoonweg fantastisch dat ik alles gewoon in de keukenmachine kan gooien. Ze staan binnen het halfuur al op mijn bord. Heerlijk!

Toen ik ze net gebakken had, dacht ik dat het wat te weinig zou zijn voor ons gezinnetje van vier. Maar deze pancakes vullen je wel snel. Kan ook niet anders, ze zijn gemaakt van havermout. Dus de hoeveelheid bleek wel genoeg te zijn.

Ik heb ervan genoten. Dank je wel Eef!


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


LEKKERE GEZONDE BANAAN-HAVERMOUT PANCAKES - PINGETEST


Dit kan van pas komen bij dit recept *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Bulk alert!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Lekkere gezonde banaan-havermout pancakes
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.