Ga naar de inhoud
Home » Marokkaanse amandelkoekjes met bloemsuiker

Marokkaanse amandelkoekjes met bloemsuiker

Marokkaanse amandelkoekjes recept - koekjes met amandel bakken - gemakkelijk en snel

Deze koekjes met amandel zijn één van mijn lievelingskoeken, één van de lekkerste Marokkaanse koekjes. Deze amandelkoekjes stonden trouwens heel lang in mijn notities als ‘Suprisekoekjes’. De reden hiervoor is simpel.  Het is écht een verrassingskoekje.

Het is geen Marokkaanse koekjes soort die mijn familie maakte in mijn jeugd. Deze lekkere koekjes heb ik geproefd tijdens de voorbereidingen van de trouw van één van mijn beste vriendinnen. Ik weet nog dat ik bij mijn vriendin thuis de trap af liep en dat haar mama mij riep en mij 2-3 van deze koekjes gaf. Ik liep de trap verder af, terwijl ik er ene in mijn mond gooide. En dan opeens: FREEZE! ‘Waaaaat??? Er zit een hele amandel in?? Woow’

Het suprise-effect van deze Marokkaanse amandelkoekjes is de reden waarom ik er verliefd op ben geworden. Het is een zachte koek omhuld met poedersuiker, met een lichte crunch. En met een geroosterde amandel als kern. Super lekker! En ongelofelijk gemakkelijk te maken!

Ik maak deze koek bijna op elke speciale gelegenheid. En ze vallen heel goed in de smaak bij iedereen. Nu deel ik het recept maar al te graag met jullie!


Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Dit heb je nodig voor deze amandelkoekjes met bloemsuiker

 • 250 gram zelfrijzende bloem
 • 150 gram boter
 • 60 gram poedersuiker
 • 3 eetlepels zonnebloemolie
 • 200 gram blanke amandelen
 • extra zonnebloemolie om de amandelen in te bakken
 • 150 gram poedersuiker

Zo ga je te werk om de Marokkaanse amandelkoekjes met bloemsuiker te maken

 1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
 2. Bak dan de amandelen goudbruin in wat zonnebloemolie. Je moet hier echt bij blijven en de amandelen geregeld omdraaien. Ze verbranden namelijk erg snel. Indien je geen blanke amandelen hebt, kan je ook gewone amandelen gebruiken en deze eerst blancheren in kokend water om zo gemakkelijk het schilletje eraf te krijgen.
 3. Doe de amandelen nu in een schaaltje met keukenpapier zodat de olie wat kan uitlekken en de amandelen kunnen afkoelen.
 4. Begin nu aan het deeg van de koekjes. Begin door eerst boter in een mengkom met poedersuiker op te kloppen tot een luchtige crème.
 5. Hier mag dan de bloem en de zonnebloemolie bij.
 6. Meng het geheel tot een deeg, dit kan gemakkelijk met een keukenrobot. Maar dan heel kort. Net zo lang het nodig is om er een deeg van te maken.
 7. Neem nu telkens een amandel en doe er een balletje deeg omheen. Ik probeer zo weinig mogelijk deeg te gebruiken. Net genoeg om de amandel te omhullen. Dit is omdat ik hou van fijne, kleine koekjes. En de koek met amandel zet wat uit in de oven.
 8. Zet de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
 9. De koekjes mogen niet bruin worden. Ze zijn klaar wanneer de rand heel lichtjes gekleurd zijn. Bij mij is dat exact na 10 minuten.
 10. Laat de amandelkoekjes eerst een beetje afkoelen voor je ze overzet in een bord. Wanneer je deze koekjes uit de oven haalt zijn ze namelijk nog heel broos.
 11. Doe nu de poedersuiker in een diepe bord en wentel de lauwe koekjes door de suiker.
 12. Geniet van deze overheerlijke Marokkaanse koekjes met amandel.

Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:


Heb je deze Marokkaanse amandelkoekjes met bloemsuiker ook gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!


Marokkaanse amandelkoekjes bakken - recept koekjes met amandel - verrassingskoekje - gemakkelijk recept - PinGetest

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Volg je me al op Instagram?
Nee? Klik dan snel op volgen voor een blik achter de schermen 😉

Boeken algemeen
Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Marokkaanse amandelkoekjes met bloemsuiker
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.