Mijn blog staat voor alles wat gemakkelijk en efficiënt is. En als ik drie soorten koekjes uit één deeg kan halen, dan doe ik dat gewoon!
Voor een makkelijke koekjes recept ben je hier dus aan het juiste adres.
Koekjes maken doe ik wel graag. Maar doorheen het jaar zijn het vooral chocolate chip cookies. Of boterkoekjes bijvoorbeeld.
De échte versierde (Marokkaanse) koekjes bakken doe ik enkel met Eid. Met de Islamitische feesten, twee keer per jaar. Of wanneer er iets te vieren valt in de familie.
Koekjesdeeg maken is gemakkelijk natuurlijk, vooral als je er maar ene moet maken voor een heel plateau koeken!
Koekjes recept basis
Dit heb je nodig voor het basis koekjes recept
- 500 gram zelfrijzende bloem
- 300 gram boter
- 120 gram bloemsuiker
- 6 eetlepels zonnebloemolie
Zo ga je te werk om het koekjesdeeg te maken
Dit is het basis recept voor de drie soorten koekjes. Je begint dus met dit makkelijk koekjes recept.
Koekjes bakken met zelfrijzend bakmeel vind ik trouwens heel gemakkelijk, maar je kan natuurlijk ook gewone bakmeel gebruiken met bakpoeder.
- Mix eerst de boter en de bloemsuiker tot je een zachte massa krijgt.
- Meng hier dan de zonnebloemolie en de zelfrijzende bloem door.
- Verdeel de koekjesdeeg nu in drie gelijke delen, en geef elk een eigen smaakje volgens de instructies hieronder.
De koekjes bak je ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De baktijd varieert per oven. Blijf er dus zeker bij 😉
Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉
- Eid Mubarak Feest pakket€6,99 Inclusief BTW
- Eid Mubarak Wenskaarten Set€4,50 Inclusief BTW
- Eid Mubarak kleurplaat wenskaarten voor kinderen€4,50 Inclusief BTW
- Eid Aftelkalender€2,99 Inclusief BTW
- Ramadan & Eid posters€5,99 Inclusief BTW
- Pannenkoeken recept poster€2,99 Inclusief BTW
- Mijn receptenboek template€2,99 Inclusief BTW
1) Pindakoekjes met chocolade
Dit heb je nodig voor de pindakoekjes met chocolade
- 1 el pindakaas
- 1 el zelfrijzende bloem
- 100 gram chocolade
Zo ga je te werk om de pindakoekjes te maken
- Neem een deel van het basis koekjesdeeg en meng hier nog één eetlepel zelfrijzende bloem en één eetlepel pindakaas door.
- Maak nu kleine balletjes van het deeg.
- Gebruik je pink om in elke balletje een kuiltje te maken.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes nu in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Wanneer de pindakoekjes klaar zijn, laat je deze afkoelen.
- Smelt dan de chocolade en vul de kuiltjes van de pindakoekjes met chocolade.
2) Chocoladekoekjes met pecannoten
Dit heb je nodig voor de chocoladekoekjes
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 90 gram pecannoten
- 50 gram bruine suiker
- 1 eetlepel volle room
- snuifje zout
- vanille aroma
- poedersuiker
Zo ga je te werk om de chocoladekoekjes met pecannoten te maken
- Doe een eetlepel cacaopoeder bij het basisdeeg.
- Meng deze goed door tot je deeg overal even bruin is.
- Maak ook hier kleine balletjes van het deeg.
- Gebruik je duim om een kuiltje te maken in de balletjes koekjesdeeg. Dit kuiltje mag groter zijn dan bij de pindakoekjes.
- Doe de overige ingrediënten in een kom en meng deze goed door. Zorg er wel voor dat de stukjes pecannoten niet te groot zijn.
- Vul de kuiltjes nu met het pecan-mengsel.
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de pecankoekjes afkoelen en werk eventueel af met poedersuiker.
3) Amandelkoekjes met bloemsuiker
Dit recept heb ik volledig uitgeschreven in een andere blogpost. Klik dus hieronder door om te kijken hoe je deze maakt. Hiervoor gebruik je gewoon het derde deel van het koekjesdeeg.
Dit is trouwens een succesrecept op mijn blog, en meteen ook één van mijn all time favorites.
Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:
- Marokkaanse amandelkoekjes
- Chocoladerotsjes met cornflakes
- De lekkerste citroenkoekjes maken
- Marokkaanse koekjes: vier uit één koekjesdeeg
- Drie koekjes uit één deeg bakken
- Traditionele Marokkaanse pindakoekjes
- Chocolade koekjes met amandel
- Een trio van Maizena koekjes
- De lekkerste havermoutkoekjes met kokos
Heb je deze koekjes uit één deeg gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Volg je me al op Instagram?
Nee? Klik hieronder dan op volgen 😉