Biscuit recept - taart bakken - biscuittaart - biscuitdeeg maken - luchtig-4

Biscuit recept voor luchtige taart

Een gemakkelijk biscuit recept is altijd welkom. Ik maak meerdere keren per jaar een Ć©chte taart. Je weet wel biscuit maken met alles erop en eraan.

Ik doet dit vaak wanneer er iets te vieren valt, of soms ook gewoon omdat ik zin heb in taart bakken. Of liever gezegd, luchtige taart eten šŸ˜‰

Er zijn altijd wel gelegenheden om gebak te maken. Een biscuittaart maken doe ik soms met een bakmix van FunCakes. Maar wanneer ik eens in een goede bui ben, dan ga ik een biscuit bakken van nul, from scratch.

Wat eigenlijk, feitelijk, even gemakkelijk is als een mix. Maar soit. It’s all in my head.

De kids staan altijd versteld wanneer er een kindertaart op tafel komt. Met Ć©Ć©n van hun favoriete figuren erop. Of in hun favoriete kleuren. Uhm … haal je nu geen ideeĆ«n in het hoofd. Want de bovenstaande zin doet de illusie opwekken dat ik geboetseerde Bumba’s en Minions op taarten tover.

Nope. Ik ben geen taartenbakster. Ik heb het over simpele, eetbare prints uit de supermarkt šŸ˜‰

Dus… even terug naar het biscuit recept. Voor dit biscuitdeeg recept heb je maar een handvol ingrediĆ«nten nodig. Dingen die je vaak al in huis hebt.

Get baking!

Laat je het bakken toch liever over aan een professionele taartenbakster? Check dan zeker de social media pagina’s vanĀ SweetCake Decadence (BelgiĆ«). Zij maakt de lekkerste en mooiste taarten! šŸ˜‰

Dit heb je nodig

Biscuit recept - taart bakken - biscuittaart - biscuitdeeg maken - luchtig-2

Zo ga je te werk

  • Verwarm eerst de oven voor op 170 graden
  • Klop de eieren met de suiker tot een wit-gele massa. Laat de mixer enkele minuten draaien. Tot het beslag ongeveer verviervoudigd is.
  • Zeef daarna de bloem erbij.
  • Vouw de bloem erdoor. Zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
  • Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
  • Zet dan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten. Doe de oven zeker niet open tijdens de baktijd. Maar aan het einde kan je er wel even een satĆ©stokje in prikken. Als deze er droog uitkomt, is de biscuit klaar. Laat de biscuit zeker niet te donker worden. Prik je er liever geen stokje in, dan kan je ook gewoon even duwen op de bovenkant. Veert de sponge cake mooi weer naar boven? Dan is het klaar.
  • Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
  • En vul, versier naar smaak!

Dit recept komt van VTM koken. Het is een schot in de roos!


Heb je Ć©Ć©n van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen šŸ˜‰


Biscuit recept - luchtige taart maken met biscuitdeeg. Taart bakken gemakkelijk gemaakt!

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Volg me ook op Instagram om op de hoogte te blijven van lekkere recepten

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Biscuit recept - Luchtige taart bakken - biscuittaart maken
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.