Een gemakkelijk biscuit recept is altijd welkom. Ik maak meerdere keren per jaar een échte taart. Je weet wel biscuit maken met alles erop en eraan.
Ik doet dit vaak wanneer er iets te vieren valt, of soms ook gewoon omdat ik zin heb in taart bakken. Of liever gezegd, luchtige taart eten 😉
Er zijn altijd wel gelegenheden om gebak te maken. Een biscuittaart maken doe ik soms met een bakmix van FunCakes. Maar wanneer ik eens in een goede bui ben, dan ga ik een biscuit bakken van nul, from scratch.
Wat eigenlijk, feitelijk, even gemakkelijk is als een mix. Maar soit. It’s all in my head.
De kids staan altijd versteld wanneer er een kindertaart op tafel komt. Met één van hun favoriete figuren erop. Of in hun favoriete kleuren. Uhm … haal je nu geen ideeën in het hoofd. Want de bovenstaande zin doet de illusie opwekken dat ik geboetseerde Bumba’s en Minions op taarten tover.
Nope. Ik ben geen taartenbakster. Ik heb het over simpele, eetbare prints uit de supermarkt 😉
Dus… even terug naar het biscuit recept. Voor dit biscuitdeeg recept heb je maar een handvol ingrediënten nodig. Dingen die je vaak al in huis hebt.
Get baking!
Laat je het bakken toch liever over aan een professionele taartenbakster? Check dan zeker de social media pagina’s van SweetCake Decadence (België). Zij maakt de lekkerste en mooiste taarten! 😉
Dit heb je nodig voor dit biscuit recept
- 200 gram suiker
- 5 eieren
- 200 gram zelfrijzende bloem
- bakvorm diameter 20cm*
Zo ga je te werk om een luchtige biscuit te bakken
- Verwarm eerst de oven voor op 170 graden
- Klop de eieren met de suiker tot een wit-gele massa. Laat de mixer enkele minuten draaien. Tot het beslag ongeveer verviervoudigd is.
- Zeef daarna de bloem erbij.
- Vouw de bloem erdoor. Zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
- Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
- Zet dan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten. Doe de oven zeker niet open tijdens de baktijd. Maar aan het einde kan je er wel even een satéstokje in prikken. Als deze er droog uitkomt, is de biscuit klaar. Laat de biscuit zeker niet te donker worden. Prik je er liever geen stokje in, dan kan je ook gewoon even duwen op de bovenkant. Veert de sponge cake mooi weer naar boven? Dan is het klaar.
- Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
- En vul, versier naar smaak!
Dit recept komt van VTM koken. Het is een schot in de roos!
Heb je zelf een luchtige taart gebakken met dit biscuit recept?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Hoe moet je biscuit zonder suiker maken