Ga naar de inhoud
Home » Alles wat je moet weten over mijn liefde voor koffie

Alles wat je moet weten over mijn liefde voor koffie

coffee tag - mijn liefde voor koffie

Daisy van By Vosje heeft me getagd voor deze Coffee tag. En aangezien ik wel graag vertel over dit onderwerp, vul ik deze maar al te graag in!

Wanneer dronk je je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Fieuw! Dat is al direct een moeilijke vraag. Exact kan ik het me niet herinneren, maar het zal in mijn tienerjaren zijn geweest.

De eerste keer dat ik koffie proefde vond ik het gewoonweg afschuwelijk! Bah, wie drinkt nu zoiets. Iegh, bitter! Gewoon vies.

Maar stilletjes aan is de liefde voor koffie gegroeid. En nu associeer ik het met warmte en gezelligheid.

Ik kom uit een échte koffie-familie. Dus het zal wel een proces van indoctrinatie geweest zijn. Elk moment samen moet gevierd worden met een kop koffie, en liefst met nog iets lekkers daarbij. We zouden onze achternamen moeten veranderen naar COFFEEE.

Er heeft er ene zelfs zijn eigen koffiemerk ontwikkeld!

Met wie drink je graag koffie?

Met dierbaren! Want koffie versterkt de relatie. Dat is wetenschappelijk bewezen in het super wetenschappelijk onderzoek van de blogger op PinGetest.

Uhm…

Koffie drinken doe ik sowieso heel graag met vriendinnen en familie. Op zondag komen we met de familie trouwens altijd samen bij oma en opa. En dan is het altijd een gezellige bende met koffie!

Op welke momenten van de dag drink jij koffie?

Ik moet elke ochtend mijn dubbele shot koffie binnen hebben. Anders geraak ik niet goed wakker. En de cafeïne moet echt al binnen het halfuur na ontwaken geconsumeerd zijn. Anders valt er niets meer aan te vangen met Nora.

Wat is je favoriete koffievariatie? (espresso, cappuccino, latte, …)

Wel, ik doe niet moeilijk. Ik bestel overal een cappuccino! Soms met slagroom en soms zonder. ?

In de Instagram post hieronder geef ik meer uitleg over mijn favoriete koffievariant.

Waar ik niet van hou? Overzoete koffie’s. Je weet wel, zo van die speciale latte’s met siroop hier en drizzle daar. Af en toe kan dat eens lekker zijn, maar het is zeker geen favoriet.

Wat is je favoriete koffiemerk?

Wel, ik heb ooit bij Nespresso gewerkt. En toen moest ik koffie opnieuw leren drinken. Want Nespresso koffie smaakt gewoon veel straffer!

Sindsdien ben ik gek van sterke koffie’s, en kunnen flauwe waterkoffie’s mij niet bekoren.

Ik heb jarenlang trouw Nespresso koffie gedronken, en het is nog steeds mijn favoriete merk. Maar tegenwoordig drink ik ook wel graag L’Or Espresso en Douwe Egberts.

Ik gebruik deze Nespresso koffiemachine voor mijn dagelijkse cappuccino’s ?

Probeer je vaak nieuwe soorten/ smaken uit? Of blijf je trouw aan één soort/ smaak?

Hmmm, wel ik probeer soms wel nieuwe cupjes uit die compatibel zijn met mijn Nespresso machine.

Ik had bijvoorbeeld de cupjes van Starbucks eens geprobeerd. Die vond ik niet lekker. Die van Lidl huismerk ook geprobeerd, en die vind ik wel dik ok! Maar op dit moment hou ik het bij Nespresso – L’Or en Douwe Egberts.

Heb je aparte soorten en smaken koffie voor je gasten?

Nee, normaal niet. Soms haal ik wel decaf, of lichtere koffie in huis wanneer ik bezoek verwacht. Maar meestal schenk ik hen gewoon dezelfde koffie als die ik drink. Al dan niet een beetje lichter gemaakt door bijvoorbeeld van een straffe espresso een lungo te maken.

Waar koop jij je koffie?

Gewoon in de supermarkt. Bij de Delhaize of Colruyt. Al vind je online ook wel vaak promoties wanneer je meerdere pakken koopt

Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Wel, ik drink altijd twee cupjes koffie, dus goed straf. Met een half klontje suiker en melkschuim.

Wat vind jij het lekkerst bij koffie?

CAKE natuurlijk! Er is niets zo lekker als koffie met cake. Het maakt dan zelfs niet veel uit wat voor cake, zolang het maar huisgemaakt is: appelcake, griesmeelcake, speculaascake, amandelcake, carrotcake, chocolade cupcake, fruitcake, en ieder ander soort cake die je maar kan bedanken.

Brownies met walnoten recept
PinGetest: Brownies met walnoten

Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Bwa nee, dit is niet gemeen. Het antwoord is duidelijk: nooit meer thee! Ik drink wel graag thee bij de lunch, of ‘s avonds voor de tv als ontspanning. En Marokkaanse muntthee vind ik bijvoorbeeld kei lekker. Maar daarvoor kan ik mijn koffie helaas niet laten gaan.

Zo, dit was mijn versie van de coffee tag. Ik geef deze tag nu door aan Lisette van lisetteschrijft.nl

Ik neem er alvast een kop koffie bij en ben benieuwd wat Lisette hierover te schrijven heeft 😉


Hoe is jullie relatie met koffie? Welke drinken jullie graag en wanneer? Wat zijn jullie koffie-gewoontes? Ik lees het graag in de reacties!


Deze post bevat affiliate links. Dit wil zeggen dat wanneer jij op de links klikt en iets aankoopt, ik daar een heel klein percentage aan verdien. Dit is nodig om mijn blog draaiende te kunnen houden. Jij betaalt hiervoor niets extra.

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.