Worteltaart carrot cake gehackt

Hemelse carrot cake gehackt!

Ik lust graag cake en taart. Ben dol op appelcake. En ik heb een voorliefde voor notencake.

Maar ik hou, ik houuuu van carrot cake! Of worteltaart / wortelcake, hoe je het ook wilt noemen! Ik zou het elke dag kunnen eten. Maar dat doe ik natuurlijk niet. Niet alleen omdat ik dan niet meer door de deur kan.

Nee, gewoon, omdat ik te lui ben om de carrot cake te bakken.

En je moet weten dat ik er gewoonlijk niet echt tegenop kijk om een cake te bakken. Want het is gemakkelijk. En, hallo, lekkernij in het vooruitzicht!

Soms ben ik wel ongeduldig en giet ik het beslag in een cupcake bakvorm om de baktijd te halveren. Maar ik bak nooit met tegenzin.

Maar wanneer ik denk aan worteltaart, denk ik helaas aan wortels raspen. Pfieuw. Te veel armspier oefeningen. Want ik heb zo geen fancy food processor waar je een wortel in steekt en er een hoopje geraspte wortel uit komt.

Dus bij deze, mijn hack!

Tromgerrrrroffel …..

Worteltaart carrot cake gehackt geraspte wortel

Geniaaaaaaal toch?

Wat heb je nodig voor dit heerlijk carrot cake recept?

Voor de worteltaart:

  •  3 eieren
  •  140 gram kristalsuiker (of bruine suiker)
  •  1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  •  175 gram zelfrijzende bloem
  •  1,5 koffielepel bakpoeder
  •  2 koffielepels speculaaskruiden (kaneel kan ook, maar dan slecht 1 koffielepel)
  •  50 gram walnoten (in stukken gebroken)
  • 50 gram rozijnen
  • 250 gram geraspte wortel (een pakje van de winkel, jeej!)
  • Eventueel meer walnoten voor de garnering

Voor de carrot cake frosting:

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram boter
  • citroensap van een halve citroen
  • 80 gram – 100 gram poedersuiker (naar smaak)

Hoe ga je te werk voor de wortelcake?

De worteltaart:

  1. Verwarm de oven eerst voor op 180 °C
  2. Mix de eieren, suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie tot een glad mengsel.
  3. Voeg dan bakpoeder en zelfrijzende bloem toe en mix.
  4. Doe er ook de speculaaskruiden, walnoten, rozijnen en de geraspte wortel bij.
  5. Mix heel kort.
  6. Doe het mengsel daarna in een ingevette (brownie) bakvorm.
  7. Bak 40 minuten in de oven. Tot je er een satéprikker in kunt steken en die er weer droog uitkomt.
  8. Laat de taart goed afkoelen.

De carrot cake frosting:

  1. Zorg er eerst voor dat de boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn.
  2. Klop dan de boter zacht en luchtig.
  3. Voeg de roomkaas, poedersuiker en citroensap toe. Ik hou persoonlijk van een frisse frosting op een worteltaart. Ik heb daarom rond de 80 gram bloemsuiker gebruikt. Indien je het zoeter wenst kan je 100 gram gebruiken.
  4. Mix alles tot een egaal mengsel.
  5. Wacht tot de wortelcake volledig is afgekoeld alvorens de frosting erover te smeren.
  6. Garneer en geniet!

Wat vond ik van deze carrot cake?

Oh my god, zó lekker is deze wortelcake! En ik ben superblij met mijn hack. Nu weet ik gewoon dat ik deze carrot cake vaker ga maken. Ik heb mij voor dit recept gebaseerd op de pin van Margriet. Dikke merci!

Hemelse worteltaart recept - Gemakkelijk wortelcake - carrotcake zelf maken
Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Hemelse carrot cake gehackt!
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.