Appelcake met kaneel recept

Zachte appelcake met kaneel

Appelcake is zo één van die cakes die ik kan blijven maken. Het is overheerlijk en zacht. Ik maak appelcakes in verschillende vormen en geuren. En ik ben gek op ze allemaal!

Ik ken werkelijk niemand die geen appelcake lust. En het is super gemakkelijk om te maken. Daarom is het voor mij een go-to recept wanneer ik op bezoek ga bij iemand.

En dit weekend had ik weer een gelegenheid (excuus) om deze zachte appelcake met kaneel te bakken.

Dit recept heb ik ooit (jaren geleden) gezien op SOS Piet. Het is een quatre-quarts (vier-vierden) cake met wat wat meer bloem. Zodat de appelstukjes niet naar de bodem zakken.

Ik heb het origineel recept wat aangepast naar mijn smaak. Zo gebruik ik minder suiker dan in een standaard cake. Want ik hou niet van (te) zoete cakes.

Appelcake met kaneel recept

Dit heb je nodig

  • 250 gram boter
  • 250 gram bruine suiker (of 200 gram)
  • 4 eieren
  • 330 gram zelfrijzende bloem
  • Kaneel
  • 3 appels
  • Optioneel: 1 eetlepel abrikozen confituur en amandelschilfertjes

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  • Mix de boter met de suiker en de kaneel.
  • Voeg er de eieren bij en laat even goed mixen.
  • Meng er dan de bloem door.
  • Snijd de appels in blokjes en voeg daarna toe aan het beslag.
  • Doe het beslag in een ingevette cake vorm.
  • Bak de cake in ongeveer 50 – 60 minuten gaar. Prik er met een satéstokje in. Komt het stokje er droog uit, dan is de cake klaar.
  • Verwarm de confituur 30 seconden in de microgolf.
  • Bestrijk de bovenkant van de cake rijkelijk met de confituur.
  • Doe er de dan amandelschilfertjes op.
  • Geniet!

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.