Ga naar de inhoud
Home » Zachte appelcake met kaneel

Zachte appelcake met kaneel

Appelcake is zo één van die cakes die ik kan blijven maken. Het is overheerlijk en zacht. Ik maak appelcakes in verschillende vormen en geuren. En ik ben gek op ze allemaal!

Ik ken werkelijk niemand die geen appelcake lust. En het is super gemakkelijk om te maken. Daarom is het voor mij een go-to recept wanneer ik op bezoek ga bij iemand.

En dit weekend had ik weer een gelegenheid (excuus) om deze zachte appelcake met kaneel te bakken.

Dit recept heb ik ooit (jaren geleden) gezien op SOS Piet. Het is een quatre-quarts (vier-vierden) cake met wat wat meer bloem. Zodat de appelstukjes niet naar de bodem zakken.

Ik heb het origineel recept wat aangepast naar mijn smaak. Zo gebruik ik minder suiker dan in een standaard cake. Want ik hou niet van (te) zoete cakes.

Lees ook: Appel-noten plaatcake

Appelcake met kaneel recept

Dit heb je nodig

  • 250 gram boter
  • 250 gram bruine suiker (of 200 gram)
  • 4 eieren
  • 330 gram zelfrijzende bloem
  • Kaneel
  • 3 appels
  • Optioneel: 1 eetlepel abrikozen confituur en amandelschilfertjes

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  • Mix de boter met de suiker en de kaneel.
  • Voeg er de eieren bij en laat even goed mixen.
  • Meng er dan de bloem door.
  • Snijd de appels in blokjes en voeg daarna toe aan het beslag.
  • Doe het beslag in een ingevette cake vorm.
  • Bak de cake in ongeveer 50 – 60 minuten gaar. Prik er met een satéstokje in. Komt het stokje er droog uit, dan is de cake klaar.
  • Verwarm de confituur 30 seconden in de microgolf.
  • Bestrijk de bovenkant van de cake rijkelijk met de confituur.
  • Doe er de dan amandelschilfertjes op.
  • Geniet!

Lees ook: Amandelcake met chocolade


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij 😉

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

En vergeet niet om de foto hieronder te pinnen op Pinterest!


Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Zachte appelcake met kaneel
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

2 reacties op “Zachte appelcake met kaneel”

  1. christiane vanovenacker

    Appel cake gebakken op de aangegeven temperatuur en tijd,kwam zwart uit de oven! Na de buitenkant verwijderd te hebben zat de smaak wel goed! In welke meet van vorm bak je of is er met de thermostaat van mijn oven iets mis?
    Jammer van mijn tijd en ingredienten!

    1. Oh dat is raar, ik bak mijn cakes altijd op 180 graden en dat gaat altijd goed. Ik gebruik voor dit recept een rechthoekige bakblik van ongeveer 28-30 cm.

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.