Lichte fruitcake gemakkelijk recept

Lichte fruitcake [gemakkelijk]

Vorige zondag was er op school een tweedehandsbeurs. Om de boel gezelliger te maken, was er een koffietafel voorzien. Met gebak natuurlijk! Dus heb ik een cake gebakken om de school te steunen. En niet zomaar een cake! Een heerlijke, zachte lichte fruitcake met een topping van abrikozen confituur en amandelschilfers. Ene die je gemakkelijk en snel maakt!

Loopt het water je al in de mond? Een donkere fruitcake is ook super lekker. Maar ik wou deze keer iets met meer kleur. Iets dat er uit springt op de dessert tafel.

Dus, voordat ik je vertel hoe ik deze lichte fruitcake heb gemaakt. Nog even dit…

Ben ik nu de enige die een traktatie op deze manier snijdt? Om toch nog ervan te kunnen eten zonder de winst voor de school te kelderen. Of ben ik gewoon een gulzigaard?

Hmmm…

Lichte fruitcake recept

Dit heb je nodig

  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 50 gram amandelpoeder
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 ml plantaardige olie
  • 50 ml vloeibare boter
  • 100 gram dadels
  • 100 gram fruitmix
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberry
  • 2 eetlepels abrikozen confituur
  • Amandelschilfers ter garnering

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  2. Klop dan de eieren met de suiker luchtig met de mixer.
  3. Giet al mixend de olie en de boter erbij.
  4. Voeg dan de bloem toe en mix tot je een egaal beslag krijgt.
  5. Doe het gedroogd fruit erbij en mix kort.
  6. Giet daarna het beslag in een ingevette brownie vorm.
  7. Bak dan ongeveer 40-45 minuten. Prik even met een satéstokje in de cake. Als deze er droog uitkomt, dan is de cake klaar.
  8. Verwarm de confituur 30 seconden in de microgolf.
  9. Roer even door en besmeer de cake rijkelijk met de confituur
  10. Strooi er dan wat amandelschilfers overheen.
  11. Geniet ervan!!!

Dit recept is geïnspireerd door een post op de Albert Heyn website.


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder 😉


Lichte fruitcake met amandelschaafsel

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.