Een lekkere slagroomtaart maken met biscuitdeeg? Dat is veel gemakkelijker dan je zou denken.
Ik vind een taart maken sowieso erg leuk, en ik heb niet per se een speciale gelegenheid nodig om een taart te bakken. Ik doe het graag, én ik eet graag slagroomtaart!
Een lekkere slagroomtaart doet mij altijd denken aan mijn jeugd. Toen kwamen we vaak samen met de familie en dan was er vaak slagroomtaart.
Vaak werden deze slagroomtaarten gekocht in de supermarkt, uit de diepvries. Je weet wel, die typische ingevroren slagroomtaarten met Bresilienne, fruit en chocolade sierstukken.
En, als ik geluk had, dan was het fruit in de taart nog half bevroren ??
Wanneer ik denk aan die slagroomtaart van vroeger, dan proef ik de Bresilienne, slagroom en bevroren fruit gewoon! Zalig!
En net omdat ik altijd al zo’n positief gevoel heb gehad over slagroomtaart, deins ik er zeker niet van terug om deze taart te maken wanneer ik er zin in heb.
Dit heb je nodig voor slagroomtaart maken
- biscuit (zie recept op mijn blog)
- fruit (bessen en frambozen)
- 500 ml opklopbare room
- 2 zakjes Klop-Fix
- 2 eetlepels bloemsuiker
- optioneel: enkele druppels vanille aroma
- rode confituur/jam (aardbei of rode vruchten)
- Bresilienne nootjes
- spuitzak en spuitmond
Lees ook: Maltesers chocolade cake
Zo ga je te werk om deze taart te bakken
- Maak de biscuit volgens het biscuit recept op mijn blog, of gebruik een bakmix van FunCakes.
- Laat de biscuit eerst volledig afkoelen, en snijd deze dan in drie gelijke delen.
- Wanneer je biscuit in de oven gerezen is tot een bollige bovenkant, kan je deze afvlakken, door de cake bovenaan recht te snijden.
- Ik draai graag de hele taart dan om, zodat de strakke onderkant bovenaan komt.
- Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix, bloemsuiker en eventueel vanille aroma.
- Besmeer elke biscuit laag met confituur en dek telkens af met een laag slagroom. Soms gebruik ik ook een soort coulis in plaats van confituur. En vaak doe ik nog wat gehalveerde framboos, of aardbei schijfjes op elke laag. De opvulling kan dus naar eigen smaak.
- Druk de lagen goed op elkaar en besmeer nu de volledige taart met een dunne laag slagroom.
- Nu kan je de Bresilienne nootjes aandrukken tegen de zijkanten van de slagroomtaart. Dit doe je door een handvol nootjes op de slagroom te drukken. Dit is best wel een werkje, waarbij je aanrecht (en vloer) vaak niet gespaard blijft van vallende Bresilienne nootjes.
- Doe nu de resterende slagroom in een spuitzak met spuitmond, en versier de bovenkant van de taart.
- Werk af met rood fruit.
- Geniet van deze heerlijke slagroomtaart!
Tip: Dit is een basisrecept voor slagroomtaart. Je kan de taart maken en afwerken hoe je zelf wilt. Kijk bijvoorbeeld naar deze slagroomtaarten.
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij 😉
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
En vergeet niet om de foto hieronder te pinnen op Pinterest!
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!