Coulis maken blauw bessen

Coulis maken

De zomer komt eraan en dan is het weer tijd voor ijscoupes, zomerse dessertjes, … En wat mag daar zeker niet missen? Juist jah, zelfgemaakte coulis!

Een coulis maken klinkt véééééél moeilijker dan het in principe is.

Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat je het gewenste fruit plat kookt, mixt en zeeft.

Voila! Niet meer dan dat!

Dit is een recept dat ik gebruik voor al mijn coulis. Frambozencoulis, aardbeiencoulis, of coulis van mango, ….

Op de foto zie je een coulis van blauwe bessen. Super lekker!

Ik heb deze gemaakt voor bij mijn panna cotta. Omdat ik een mooi contrast wilde tussen donker en licht.

Bij panna cotta worden er meestal rode coulis gebruikt. Dus ik dacht, ik doe het eens anders!

Trouwens, de suiker in de coulis moet je zelf even proeven.

Dat hangt ten eerste af van het soort fruit dat je gebruikt. En ten tweede, van hoe rijp dat fruit is.

En eigenlijk hangt het er ook van af hoe zoet je het zelf wilt natuurlijk.

Wanneer ik een coulis maak voor een ijscoupe zou ik iets zoeter gaan, dan bijvoorbeeld bij een panna cotta, of een ander zoet dessert.

Deze hoeveelheid is net genoeg om een zestal dessertglaasjes te garneren. Vermeer de hoeveelheden naar gelang het doel.

De coulis kan je warm of koud gebruiken. Ik gebruik de coulis meestal koud.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten of backing-hacks? Volg me dan op Instagram!

Dit heb je nodig

  • 250 gram (diepvries) fruit naar keuze (in dit geval blauwe bessen)
  • 1-2 koffielepels suiker (of naar smaak)
  • staafmixer

Zo ga je te werk

  1. Gooi het (diepvries) fruit in een steelpan met de suiker.
  2. Laat dan op een laag vuur plat koken.
  3. Haal de steelpan van het vuur en mix het fruit met een staafmixer, zo fijn mogelijk.
  4. Zeef nu de saus om een mooie, gladde coulis te krijgen.
  5. Gebruik op een dessert naar keuze.
  6. Enjoy!

Coulis maken blauw bessen recept


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Coulis maken - snel en gemakkelijjk - PinGetest

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Coulis maken
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.