Deze Maltesers chocoladecake is exact waar ik al zo lang naar verlangde. Ik heb al een tijdje zin in chocolade met chocolade. Gemengd met chocolade. Met een topping van chocolade. En liefst met nog iets van chocolade erop. You get the picture…
Eigenlijk ben ik zelf niet gek van chocoladetaarten en chocoladecakes, omdat ik het snel héél zwaar vindt. Maar nu heb ik toch al een tijdje zin een lekker stukje decadente chocoladecake!
Deze cake is eigenlijk een dikke brownie. Dus je wéét gewoon dat dit het ideale gebak is voor elke chocolade craving!
Maar zo’n hele cake voor mezelf te bakken? Naah! Dat is echt niet goed voor mij.
Een fruitcake bakken voor mezelf, tot daar toe. Want jah, daar zit fruit in! Een appelcake? Ja duhuuu! Ik heb mijn portie vitaminen wel nodig hé. Maar jah. Om een chocoladecake voor mezelf te bakken? Daar heb ik geen goed excuus voor.
Dus toen we zaterdag besloten om last-minute op bezoek te gaan bij mijn schoonzus, dacht ik: “Maltesers chocoladecake!!”
Eindelijk een gelegenheid om deze decadente cake te bakken. Ik vloog de keuken in. Letterlijk. Want ik had niet veel tijd.
En om eerlijk te zijn. Deze chocoladecake is gewoonweg heerlijk! Goddelijk! Hemels!
De perfecte fix voor wanneer je nood hebt aan een goede dosis chocolade.
Nu deel ik met plezier het recept voor deze overheerlijke Maltesers chocoladecake. Ik heb een recept van VTM Koken als basis gebruikt, met zelf nog een aantal aanvullingen 😉
Dit heb je nodig
- 200 gram pure chocolade
- 1 grote eetlepel boter
- 3 eieren
- 200 gram kristalsuiker
- 120 gram bloem
- 50 gram melkchocolade
- Scheutje plantaardige olie
- Maltesers chocoladebollen
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
- Smelt de boter en de chocolade. Ik doe dit gewoon in de microgolf. Even 30 seconden erin zetten. Omroeren. En dan nog eens 30 seconden. Maar als je zin en tijd hebt om het au bain-marie te doen. Dat kan dus ook.
- Klop de eieren met de suiker op. Doe dit tot het eiermassa wit-geel wordt. Overhaast deze stap zeker niet. Want het is belangrijk dat de suiker goed vermengd wordt met de eieren, om een goede cake te krijgen.
- Zeef de bloem erdoor en doe daarna de chocolade erbij.
- Meng het geheel goed.
- Doe het beslag in een ingevette (rechthoekige) cakevorm.
- Zet voor 40-45 minuten in de oven
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
- Smelt de melkchocolade dan samen met de plantaardige olie. En giet deze over de cake. Tip: leg wat bakpapier onder de rooster. Zo heb je na het garneren een proper aanrecht.
- Leg de Maltesers op de chocoladecake.
- Geniet van elke hap!
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!