Ga naar de inhoud
Home » Speurtocht opdrachten voor kinderen

Speurtocht opdrachten voor kinderen

Speurtocht opdracht blaadjes voor kinderen downloaden gratis free printable scavenger hunt nederlands

Tegenwoordig halen we veel plezier uit het wandelen. En ik dacht dat ik het nooit ging zeggen, maar sinds we zijn begonnen met speurtochtjes, vragen (lees: smeken) de kinderen om vaker te gaan wandelen. Mijn kleuter van 5, die de wandeling van en naar school altijd zoooo rampzalig vond, vraagt nu zelfs om grotere wandelingen te maken 😅

Waar gaan we dat schrijven dacht ik. In mijn Instagram Story natuurlijk 😁! Ik deelde onze speurtocht op Instagram, en jullie vonden het wel leuk als ik speurtocht opdracht blaadjes zou maken. En dat deed ik dan ook, in 5 thema’s zelfs! Jij vraagt, wij draaien!

Disclaimer: Deze opdrachten heb ik gemaakt met zicht op lange termijn. Het kan dus zijn dat je tijdens de Corona crisis niet zomaar in de supermarkt een speurtocht kan doen. Hou hier aub rekening mee!

De 5 speurtocht opdrachten thema’s

Om te beginnen heb ik deze 5 thema’s uitgewerkt:

  • In de natuur
  • In het verkeer
  • Het alfabet
  • In de stad
  • In de supermarkt

Wanneer deze in de smaak vallen, maak ik met plezier nieuwe thema’s! Just let me know!

Dus laat me hieronder in de reacties weten of je deze speurtocht opdrachten voor kinderen leuk vindt! Als je suggesties hebt voor nieuwe thema’s, dan mag je me dat ook vertellen. Ik lees en beantwoord alle berichten 😉

Hoe gebruik je deze speurtocht opdracht blaadjes?

  • Geef elk kind een kopie van één van de speurtochten.
  • Stippel een route uit, of kies de plek waar je de speurtocht gaat houden.
  • Het is handig om een klembord en een uitwisbare pen te gebruiken in deze speurtocht (zien onderaan deze blog).
  • Wanneer het kind iets uit de opdrachten heeft gevonden, kan het deze aanvinken.
  • Je kan er een wedstrijdje van maken, of gewoon een rustige activiteit.

Download de speurtocht opdrachten hier!


Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Heb je deze speurtocht opdracht blaadjes gebruikt met je kids?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij hierin!

Ik deel je ervaringen graag op mijn social media 😉

Het is natuurlijk ook altijd leuk als je me volgt op deze kanalen!


Speurtocht opdracht blaadjes voor kinderen gratis download nederlandse scavenger hunt

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.