Ga naar de inhoud
Home » Van huismoeder naar ondernemer… de stand van zaken

Van huismoeder naar ondernemer… de stand van zaken

Van huismoeder naar ondernemer - Hoe ga ik dat doen - Stand van zaken

Op Instagram had ik al enkele keren aangegeven dat ik in de toekomst graag als zelfstandige ondernemer aan de slag wil gaan.

Huismoeder zijn is wel fijn natuurlijk. Ik ben er altijd voor de kinderen, en het is geen ramp wanneer één van de kids ziek worden. Ik moet hiervoor geen plan bedenken wat betreft opvang.

Het heeft veel voordelen om huismoeder te zijn. En het is net omwille van die voordelen dat ik 7 jaar geleden heb besloten om mijn ontslag in te dienen.

Lees ook: 5 tips om een super georganiseerde mama te zijn!

Nu, het thuisblijven is natuurlijk niet altijd een pretje. Maar het geeft wel een bevrijdend gevoel om te weten dat ik altijd op ‘stand-by’ sta, wanneer de kids mij nodig hebben.

Terug gaan werken voor een werkgever, en elke dag van 9u tot 17u verplicht aanwezig te zijn, lijkt steeds moeilijker en moeilijker.

Ambitie

De gedachte om als zelfstandige tekstschrijver aan de slag te gaan, speelde al voor ik begon te bloggen.

Schrijven is sowieso iets dat ik heel graag doe. Iets wat ik altijd al graag heb gedaan.

Dus toen mijn jongste naar school ging, stond ik op een kruispunt. Starten als zelfstandige (zonder veel ervaring), of eerst ervaring opdoen?

Wel, het is dus duidelijk dat ik voor het laatste heb gekozen. Jaren voordien wilde ik al beginnen met een blog, maar toen wist ik nog niet waarover en op welk platform. Het was allemaal nogal vaag.

Maar toen ik de knoop had doorgehakt, voelde het alsof ik eindelijk iets had van mezelf, voor mezelf. Ik heb nog geen moment spijt gehad van die beslissing, en ik blog nog altijd met veel plezier.

Nu sta ik opnieuw voor een kruispunt. Eindelijk als zelfstandige beginnen, of eerst nog ergens als junior copywriter aan de slag gaan?

Volg mijn vooruitgang op Instagram ?

Zelfstudie

De reden voor mijn onzekerheid ligt vooral in het feit dat ik geen échte studie in copywriting, of teksten schrijven, heb gevolgd. .

Ik heb een Bachelor diploma in Office Management, wat natuurlijk niet enorm veel te maken heeft met teksten schrijven. En mijn studies Sociologie hebben ook niet veel effect op hoe ik schrijf.

Ik heb al lange tijd het gevoel dat ik maar eens een opleiding moet volgen. Een opleiding waarbij ik mijn teksten kan laten verbeteren door een professional, en die mij dan uitlegt wat ik goed doe, en wat ik niet goed doe.

En toen vond ik de Copywriter cursus van NHA. Of nee, ik ga het anders zeggen. De cursus vond mij!

Van huismoeder naar ondernemer - thuis studie -dit is hoe ik het aanpak-2

Ik wist al een tijdje dat deze thuiscursus bestond. Maar ik had een duwtje nodig om hier effectief mee aan de slag te gaan. En dat duwtje kreeg ik van NHA zelf. Daar ben ik enorm dankbaar voor!

Ik heb mezelf voorgenomen om minstens vier uur per week te spenderen aan deze cursus. Liefst meer natuurlijk, zodat ik de cursus snel kan afronden.

En dan, hopelijk, eindelijk van mijn cold feet af zijn, en de volgende stap nemen!

Toekomstplannen

Onder deze titel ga ik even dromen. Even nadenken over wat ik allemaal wil doen. Sowieso zou ik het liefst tegelijk willen werken aan twee dingen:

Mijn blog

Natuurlijk is het mijn ambitie om deze blog steeds groter te laten worden. Meer en vaker bloggen. Meer interactie met jou als lezer. En meer teksten schrijven die jou écht aanspreken.

Wanneer de copywriter cursus goed gaat, zou ik graag ook nog een fotografie cursus volgen. Want bij een leuke blog, hoort natuurlijk een mooie foto.

En laat dat nu net iets zijn waar ik mee sukkel. Mooie foto’s maken.

Lees ook: Creatief zijn? Dit is wat ik daaronder versta!

Werken als ondernemer

Ik hoop dat ik in de nabije toekomst als zelfstandige aan de slag kan gaan. Als tekstschrijver én als virtual assistant. Een soort van secretaresse op afstand. Waar ik dus wel al de kennis en know-how voor heb.

Ik zou het ook leuk vinden om hier en daar een knutsel-workshop te geven voor kinderen, maar dit zou dan vooral onder de noemer van PinGetest zijn.

I know … ik wil veel. Daarom had ik het ook over dromen. Ik ga mijn best doen om stap voor stap vooruit te komen.

Als het goed gaat, dan ben ik super blij. Lukt het niet, dan heb ik het tenminste geprobeerd!

Wil jij ook als zelfstandige ondernemer aan de slag? Of heb jij je BTW-nummer al op zak? Deel je tips en ervaringen hieronder!

Van huismoeder naar ondernemer - Hoe ga ik dat doen - Stand van zaken

Uitgelichte foto: Pixabay

Samenvatting
Van huismoeder naar ondernemer ... de stand van zaken
Naam artikel
Van huismoeder naar ondernemer ... de stand van zaken
Auteur
Naam auteur
PinGetest

1 reactie op “Van huismoeder naar ondernemer… de stand van zaken”

  1. Ik vind het super goed van je dat je een volgende stap zet in je leven. Allahoema bareek! Je hebt ontzettend veel potentieel waar je van bewust bent, en van sommige ook niet. Deze reis, o.a. met je cursus, die je gaat starten zal gaandeweg die verborgen potentieel kenbaar maken. You van do this! Heel veel succes!

    Antwoord op je vraag: ik heb 12jaar in loondienst gewerkt (hoofdkostwinner) en dat gecombineerd met mijn kinderen. Waarvan 4,5 jaar met ook als zelfstandige Life Coach. In deze reis ben ik enorm gaan groeien en heb ik heel veel ervaring opgedaan in het combineren van moederschap en ondernemerschap. Wat men vaak denkt, dat als je vanuit huis kunt werken, dat je er gemakkelijk ook voor de kinderen kunt zijn. Helaas is dat niet altijd zo, want er zijn dan genoeg afleidingen waardoor je je discipline en focus nog scherper moet hebben. Het vraagt van jou als persoon leiderschap, sturing en de juiste mindset om in balans te blijven. En hoe zorg je er dan voor dat je met parttime ondernemen een fulltime inkomen kunt genereren, want je wilt er ook voldoende voor de kinderen zijn ( en jezelf)? Alhamdullilah coach ik hier nu andere ondernemende mama’s (mompreneurs) bij om dat in balans te krijgen terwijl je de ruimte voelt om je ambitie waar te maken. Heb er mijn missie van gemaakt!

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.