Dit marmercake recept is ideaal voor wanneer je zin hebt in een cake zonder al te veel gedoe. Een simpele cake. Maar toch nog interessant genoeg om het te willen maken.
Ik zal het eerlijk bekennen. Ik maak bijna nooit een gewone (saaie?) cake. Vanillecake of chocoladecake zonder iets meer? Daar ben ik meestal niet voor te vinden. Maar deze gemarmerde cake vind ik net leuk en lekker genoeg om het te willen bakken. En het stond ook nog op mijn lijstje. Heb deze cake namelijk al jaren niet meer gemaakt.
Dus ben ik er maar gewoon ingevlogen!
Een recept voor decadente chocoladecake? Ook dat vind je op mijn blog! Kijk snel naar mijn geliefde Maltesers Cake!
Dit heb je nodig
- 250 gram boter
- 6 eieren
- 250 gram suiker
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 25 gram cacaopoeder (ongezoet)
- 40 ml melk
Zo ga je te werk
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en laat de boter op kamertemperatuur komen.
- Klop dan de boter met de suiker romig.
- Doe er de eieren bij en meng goed.
- Gooi er de bloem bij en mix tot een egaal geheel.
- Verdeel het beslag in twee delen.
- Los dan het cacaopoeder even op in de melk en roer dit door de helft van het beslag.
- Doe daarna met een lepel afwisselend wit en bruin beslag in een ingevette cakevorm.
- Bak de marmercake in 40-45 minuten in de oven. Wanneer je met een satéstokje in de cake prikt en het er schoon uit komt, dan is de cake klaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Geniet!
Een dikke merci aan de mensen van cookameal.be voor het recept!
Beoordeel hiernaast aub
Recept
Marmercake - Gemarmerde cake
Auteur
PinGetest
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
2 Review(s) Based on