Een lekkere jus hoort bij een goed stuk vlees, zo simpel is dat. En ik moet toegeven, ik ben sowieso een sauzen madam. Ik ben fan van pepersaus en champignonsaus bij mijn stuk vlees. Maar eerlijk is eerlijk, een jus is nog het gemakkelijkste van allemaal. En daarom dus één van mijn favorieten.
Ja ok, ik geef toe … deze bruine saus is niet de meest gezonde saus. Maar bestaat er wel iets als gezonde saus? Om toch een beetje een evenwicht te houden, zorg ik er wel altijd voor dat er altijd een portie groenten is.
Dit heb je nodig om zelf jus te maken
- aanbaksels van gebakken vlees
- overgebleven vet
- 1 eetlepel bloem of Maizena Express
- 200 ml water
- 1/2 blokje runderbouillon
- optioneel: fijngehakte peterselie
Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉
- Pannenkoeken recept poster€2,99 Inclusief BTW
- Mijn receptenboek template€2,99 Inclusief BTW
Zo ga je te werk om de vleessaus te maken
- Braad je vlees in de pan en haal deze er dan uit.
- Laat het vlees intussen rusten in aluminiumfolie.
- Vang het overgebleven braadvet even op en zet deze opzij.
- Doe nu 200 ml water en het half blokje bouillon in de braadpan en maak het aanbaksel los.
- Nu kan je op twee manieren verder gaan: met roux of met Maizena
Express . - Wanneer je kiest voor roux (wat trouwens het lekkerste resultaat geeft), doe je het braadvet in een andere pan met een eetlepel bloem en bak je dit papje heel even aan. Hierna giet je de bouillon en aanbaksel stilletjes aan bij de roux, tot je een egaal sausje krijgt.
- Kies je voor Maizena Express , dan gaat het sneller. Dan strooi je simpelweg de Maizena al roerend toe aan de bouillon tot je de gewenste consistentie hebt. Daarna roer je het braadvet erbij (als je dat wilt).
- Werk eventueel af met wat peterselie en/of peper.
- Giet dit sausje over je vlees.
- Smakelijk!
Bekijk deze sauzen ook eens:
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Dit recept komt oorspronkelijk van culy.nl, en heb deze aangepast naar eigen smaak.
Beoordeel hiernaast aub
Recept
De lekkerste vlees jus zelf maken
Auteur
Nora
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
3 Review(s) Based on