Ga naar de inhoud
Home » Offerfeest decoratie – schaap thema

Offerfeest decoratie – schaap thema

Eid ul Adha decoratie

Al sinds E. een baby was werd ons huisje bij elke Eid (islamitische feestdag) versierd. Soms wat bescheidener en soms meer uitgebreid. Afhankelijk van mijn energy level. Maar er heerst hier altijd wel een feestelijke sfeer tijdens Eid. En de dagen (weken uhm) erna. Want de versiering blijft hier altijd lang hangen.

Deze Eid ul adha heb ik gekozen voor een zwart-wit thema met schaapjes. Soort van ‘Shaun het schaap’ thema. De meeste dingen heb ik via de online feestwinkel Vegaoo.nl. Een webshop met allerlei feestdecoratie, verjaardagsversiering, feestversiering en feestartikelen in het algemeen. 

De Eid ul Adha decoratie van dit jaar is gebaseerd op een knutselwerkje van vorig jaar. Ik en E. besloten vorig Offerfeest dat een schaap knutselen wel leuke was, en dus gingen we aan de slag. Een simpel knutselwerkje gemaakt van een taartonderlegger (doily).  We waren best trots op het resultaat. Deze heeft toen nog lang op onze trap gehangen.

Schaap knutselen met kinderen - lammetje zelf maken

Het schapenkopje heb ik gekopieerd om als basis te gebruiken voor de Eid ul Adha versiering van dit jaar. Lang leve de technologie. Ik had het kopje vorig jaar zelf getekend. En je moet weten dat ik geen goede tekenaar ben. Ik wist dat ik het niet beter kon dan dit. Dus heb ik de schapenkop op mijn computer gezet, paar aanpassingen gedaan en dan was deze klaar om te gebruiken als sjabloon.

Je kan de schapenkop hier downloaden om te gebruiken voor je versiering voor offerfeest. Er zitten verschillende formaten bij.

How-to schaapje knutselen: Download het document hierboven en knip een grote schapenkop uit. Plak deze op een doily. Knip nu twee lange zwarte rechthoeken uit en kleef deze onder de taartonderlegger.

Nintendo switch voor thuis en onderweg

Tafeldekking

Het leek me leuk om voor het eerst een tafelkleed in thema te hebben. Wij zijn normaal niet van de tafelkleedjes, ik vind het altijd een gedoe. Maar voor het ontbijt op Eid, is het wel leuk om aan een gedekte tafel te zitten. Nu de kids wat groter worden zullen ze dat ook wel appreciëren. Dus heb ik gekozen voor een zwart tafelkleed. Aan het hoofd van de tafel heb ik het zelf geknutseld schaapje geplakt. Recyclage op z’n best. De bedoeling is om dan zwart-wit servies te gebruiken op de dag van Eid. Zodat de tafel perfect past bij de rest van de decoratie.

Eid al adha decoratie - tafeldekking schaap thema

Slinger

Ik heb dit keer gekozen voor een “krijtbord” slinger. De voorbije jaren waren het steeds kleurrijke slingers over de hele woonkamer. Maar dit jaar wil ik graag in thema werken. Ben alvast benieuwd wat de kinderen ervan zullen vinden. Of het surprise effect ‘s morgens even fel gaat zijn als wanneer ik bonte slingers en ballonnen gebruik. Het afgelopen Suikerfeest had ik alles wit-goud gedecoreerd. Toen waren ze super blij met de overdaad aan ballonnen aan de trap. Ben er zeker van dat de schaapjes hetzelfde effect zullen hebben.

De krijtbord-slinger heb ik opgesmukt met witte lantaarns met een schapenkop op. Best wel schattig, al zeg ik het zelf.

How-to schaapjes lantaarn: Download het document hierboven en knip de middelmatige schapenkopjes uit. Trek de lantaarn uit en kleef de schapenkopjes erop.

LEGO

Balonnen

Elk jaar hangen hier wel ballonnen. Soms met tekst, soms heel kleurrijk, maar dit is de eerste keer dat de ballonnetjes iets extra’s krijgen. Namelijk Helium en een schapenkop 😉

How-to schapenballon maken: Download het document hierboven en knip de middelmatige schapenkopjes uit. Kleef deze op de opgeblazen ballonnetjes.

Back to study


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Eid ul adha versiering - schaapjes thema - decoratie

Samenvatting
Offerfeest decoratie - schaap thema
Naam artikel
Offerfeest decoratie - schaap thema
Omschrijving
Offerfeest decoratie zelf maken met schaapjes thema. Mooie Eid al adha versiering om het offerfeest goed te vieren. Gratis download voor schaap knutselen.
Auteur
Naam auteur
PinGetest

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.