Citroencake met gember recept maken met citroenzeste citroenrasp-4

Citroencake met gember

When life throws you lemons, make lemon cake!

Goh, deze citroencake is zo lekker dat het verslavend is! Het ziet eruit als een gewone, simpele cake. Maar de smaak is zo goed! De gember en de citroenzeste geven deze lekkere citroencake een fris karakter.

Deze citroencake met gember heb ik gemaakt in een leuke tulbandvorm. Maar deze is natuurlijk even lekker in een gewone rechthoekige bakvorm.

Lees ook: Vanille griesmeelcake met kokos

Gouden tip 1: als je zo’n fancy bakvorm gebruikt met randjes en hoekjes, zorg er dan altijd voor dat deze goed is ingevet. En dat je de cake minstens 10 minuten laat afkoelen in de bakvorm alvorens uit te storten.

Dit had ik de eerste keer namelijk fout gedaan. Alleja fout, ik was gewoon te ongeduldig. Toen bleven er randjes cake in de vorm plakken. Maar goed, hier leren we van natuurlijk 😉

Gouden tip 2: Zet een velletje bakpapier onder de rooster, wanneer je het glazuur op de cake doet. Zo wordt je aanrecht niet vuil.

Citroencake met gember recept maken met citroenzeste citroenrasp-1

Dit heb je nodig voor de citroencake

  • 40 gram boter
  • 130 ml plantaardige olie
  • 210 gram suiker
  • 3 eieren
  • 75 ml citroensap
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • snufje zout
  • 1/2 koffielepel baking soda

Dit heb je nodig voor het glazuur

  • 250 gram poedersuiker
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1-2 eetlepels water

Lees ook: Crumble cake met blauwe bessen

Zo ga je te werk om de citroencake met glazuur te maken

  1. Verwarm de oven eerst voor op 170 graden.
  2. Klop de suiker, boter en olie goed op.
  3. Doe hier dan de eieren bij en meng dit even.
  4. Nu mag de citroensap en citroenrasp erbij.
  5. En daarna mag de bloem, gember, zout en baking soda erbij.
  6. Meng dit heel goed.
  7. Vet intussen een tulbandbakvorm in. Ik doe dit met een bakspray.
  8. Dep met keukenpapier overtollig vetstof weg.
  9. Doe het beslag nu in de bakvorm en zet de citroencake in de oven.
  10. Bak de citroencake in 30-35 minuten gaar. De cake is klaar wanneer je er met een satéstokje erin prikt, en deze er droog uitkomt.
  11. Laat de cake (minstens) een tiental minuten afkoelen in de vorm, en stort daarna voorzichtig uit op een rooster.
  12. Meng intussen de bloemsuiker met de citroensap. Doe hier beetje per beetje water bij tot je de juiste structuur hebt. Het glazuur mag absoluut niet vloeibaar zijn! Het glazuur moet een kleverige, papperige structuur hebben.
  13. Wanneer de cake volledig afgekoeld is, kan je het glazuur erop lepelen. Strijk deze mooi af met de achterkant van een lepel. En werk eventueel af met nog wat citroenrasp.
  14. Zet de cake een uurtje in de koelkast, zodat het glazuur hard kan worden, en de cake een nog frissere smaak krijgt.
  15. Geniet van deze overheerlijke citroencake met gember en glazuur 😉

Lees ook: Slagroomtaart maken


Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Citroencake met gember, glazuur en citroenzeste maken - gemakkelijk recept bakken

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Volg me op Instagram voor een kijkje achter de schermen!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Citroencake met gember
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.