dessert met mascarpone

Speculaasmousse (met mascarpone)

Ik hou van dessert!! Dat is al lang geen geheim meer. Maar deze speculaasmousse met mascarpone is gewoonweg heerlijk!

Ik had nog een pot mascarpone staan in de koelkast, en die dreigde te vervallen. Dus wat is dan het meest logische om te doen?

Ja, juist ja! Op Pinterest op zoek gaan naar recepten met mascarpone. Enneuhm liefst nog een dessert met mascarpone!

Ik heb alvast een hele verzameling van lekkere desserts en gebak op mijn Pinterest bord staan. Het is de moeite om deze even te checken.

Dus ik vloog meteen in de wereld van Pinterest en toen kwam ik dit fantastisch recept tegen van SMØLLEN.

Het zag er super goed uit, dus ben ik direct aan de slag gegaan. Nog geen kwartier later stond ik de spatel af te likken. Alvast eens proeven natuurlijk…

Ik heb twee soorten glaasjes gevuld. Lage glaasjes, zonder speculaaskruimels. En hoge glaasjes met de verkruimelde koekjes in lagen.

Ik heb zelf het meeste genoten van de tweede. De husband heeft vooral van de lage glaasjes gesmuld.

Recept speculaasmousse met mascarpone

Nog een dessert met speculaas proberen? Kijk dan ook eens naar deze appel crumble dessertjes

Dit heb je nodig

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 gram speculaaspasta
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml volle room
  • 150 gram verkruimelde speculaas
  • 6-7 kleine dessertglaasjes

Zo ga je te werk

  1. Scheid eerst de twee eieren.
  2. Klop dan de eierdooiers met de suiker op. Blijf met je mixer doorgaan tot de dooiers er gaan uitzien als een wit-gele crème.
  3. Verwarm de speculaaspasta even in de microgolf zodat deze vloeibaar wordt. 30 seconden is voldoende.
  4. Klop nu het eiwit stijf en zet even opzij.
  5. Mix dan de mascarpone los zodat er geen klonters zijn.
  6. Giet hier dan de slagroom bij en klop het geheel goed op.
  7. Wanneer de slagroom-mascarpone stijf gemixt is, mag je er de afgekoelde speculaaspasta aan toevoegen.
  8. Meng dit dan onder de eierdooiers.
  9. En spatel daarna de eiwitten voorzichtig door de massa.
  10. Nu kan je de glaasjes vullen met telkens eerst een laag verkruimelde speculaaskoekjes en dan een laag van de speculaasmousse. Je kan hiervoor gebruik maken van een spuitzak.
  11. Ga door tot de glaasjes gevuld zijn en zet in de koelkast.
  12. Laat de speculaasmousse minstens drie uur opstijven in de koelkast.
  13. Geniet van dit dessert met mascarpone!

Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

Volg mij hier op Instagram om op de hoogte te blijven van lekkere recepten en baking hacks.


Recept speculaasmousse met mascarpone


Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Recept speculaasmousse met mascarpone
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.