Ik hou van dessert!! Dat is al lang geen geheim meer. Maar deze speculaasmousse met mascarpone is gewoonweg heerlijk!
Ik had nog een pot mascarpone staan in de koelkast, en die dreigde te vervallen. Dus wat is dan het meest logische om te doen?
Ja, juist ja! Op Pinterest op zoek gaan naar recepten met mascarpone. Enneuhm liefst nog een dessert met mascarpone!
Ik heb alvast een hele verzameling van lekkere desserts en gebak op mijn Pinterest bord staan. Het is de moeite om deze even te checken.
Dus ik vloog meteen in de wereld van Pinterest en toen kwam ik dit fantastisch recept tegen van SMØLLEN.
Het zag er super goed uit, dus ben ik direct aan de slag gegaan. Nog geen kwartier later stond ik de spatel af te likken. Alvast eens proeven natuurlijk…
Ik heb twee soorten glaasjes gevuld. Lage glaasjes, zonder speculaaskruimels. En hoge glaasjes met de verkruimelde koekjes in lagen.
Ik heb zelf het meeste genoten van de tweede. De husband heeft vooral van de lage glaasjes gesmuld.
Dit heb je nodig voor dit speculaasmousse met mascarpone recept
- 2 eieren
- 1 eetlepel suiker
- 200 gram speculaaspasta
- 250 gram mascarpone
- 200 ml volle room
- 150 gram verkruimelde speculaas
- 6-7 kleine dessertglaasjes
Neem eens een kijkje op de PinGetest webshop 😉
- Pannenkoeken recept poster€2,99 Inclusief BTW
- Mijn receptenboek template€2,99 Inclusief BTW
Zo ga je te werk om deze mousse van speculaas en mascarpone te maken
- Scheid eerst de twee eieren.
- Klop dan de eierdooiers met de suiker op. Blijf met je mixer doorgaan tot de dooiers er gaan uitzien als een wit-gele crème.
- Verwarm de speculaaspasta even in de microgolf zodat deze vloeibaar wordt. 30 seconden is voldoende.
- Klop nu het eiwit stijf en zet even opzij.
- Mix dan de mascarpone los zodat er geen klonters zijn.
- Giet hier dan de slagroom bij en klop het geheel goed op.
- Wanneer de slagroom-mascarpone stijf gemixt is, mag je er de afgekoelde speculaaspasta aan toevoegen.
- Meng dit dan onder de eierdooiers.
- En spatel daarna de eiwitten voorzichtig door de massa.
- Nu kan je de glaasjes vullen met telkens eerst een laag verkruimelde speculaaskoekjes en dan een laag van de speculaasmousse. Je kan hiervoor gebruik maken van een spuitzak.
- Ga door tot de glaasjes gevuld zijn en zet in de koelkast.
- Laat de speculaasmousse minstens drie uur opstijven in de koelkast.
- Geniet van dit dessert met mascarpone!
Bekijk ook deze recepten met speculaas en/of mascarpone
- Speculaascake: twee keer anders
- Appel crumble dessert glaasje
- Frambozentaart met mascarpone
- Apple Crumble Cheesecake met kruidnoten
- Klassieke Italiaanse Tiramisu
- Tiramisu framboos met witte chocolade
- Luxe desserts van Elsarblog
Heb je dit speculaasmousse recept gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je me volgt via bovenstaande kanalen 😉
Volg me hier op Instagram om op de hoogte te blijven van lekkere recepten en food inspiratie.
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Pingback: De lekkerste zoete Mascarpone recepten - Food – ElsaRblog
Zeer lekker dessertje, Hier vonden ze degene met verkruimelde speculaas het lekkerste
Ben blij dat het in de smaak viel!
Groetjes
Nora