Ik had deze crumble cake met blauwe bessen al een tijdje gepind op mijn Pinterest.
“Deze moet ik nog maken” dacht ik dan telkens wanneer ik de pin van Carola zag.
En dan … kreeg ik een mailtje van de ouderraad (groepje gemotiveerde ouders op de school van de kids) over een leuk terugkerend initiatief aan de school.
Namelijk: koffie aan de poort. Super leuk bedacht, en het is altijd gezellig!
En zoals jullie intussen wel al weten … ik bak graag. Dus jah, dan maak ik met alle plezier iets voor bij die koffie! Deze keer de crumble cake met blauwe bessen.
Mijn lekkere bijdrage aan de ouderraad!
En uiteraard heb ik eerst even geproefd, of het wel degelijk past bij koffie …. uhm.
Lees ook: Appel-noten plaatcake maken
Dit heb je nodig voor dit crumble cake recept
De cake
- 140 gram boter
- 80 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 85 ml melk
- snufje zout
De crumble
- 140 gram boter
- 160 gram bloem
- 140 gram suiker
- snufje zout
De garnering
- 250 gram blauwe bessen
- amandelschaaf
- brownie bakvorm*
Lees ook: Recept voor appelflappen met blauwe bessen
Zo ga je te werk om crumble cake met blauwe bessen te maken
- Verwarm de oven eerst voor op 175 graden.
- Mix dan de boter met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa.
- Doe hier de eieren en de melk bij en meng goed.
- Gooi als laatste de zelfrijzende bloem en het zout erbij. Mix het geheel kort tot het een egaal beslag wordt.
- Bekleed de brownie bakvorm met wat bakpapier of ga er met bakspray over.
- Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm. Zorg ervoor dat het deeg ongeveer evenredig verdeeld is.
- Gooi hier dan de blauwe bessen over.
- Meng dan de ingrediënten voor de crumble door elkaar tot er brokken ontstaan.
- Doe de kruimels over de blauwe bessen en strooi amandelschaaf hier overheen.
- Zet het geheel ongeveer 35 minuten in de oven.
- Laat de crumble cake met blauwe bessen afkoelen in de vorm.
- Enjoy!
Lees ook: Crumble cheesecake met appel
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Aaah, deze was ZOOOOO lekker aan de schoolpoort :-)!!! Wat fijn om het recept hier te vinden. Ga ik zeker eens proberen!
Hihi zeker doen! Ik wil het ook altijd komen proeven hoor :p
Lekker maar misschien even vermelden waar de melk gebruikt word. Dat staat nu enkel bij de ingrediënten. Ik heb ze logischerwijs na de eieren toegevoegd en dat ging dus goed 🙂 bedankt om dit recept delen.
Hoi, je hebt het inderdaad goed gedaan! Ik ben de melk vergeten in de beschrijving, maar dit is nu aangepast!
Hartelijk bedankt voor je bericht!
Groetjes, Nora