Ga naar de inhoud
Home » Chocoladerotsjes met cornflakes

Chocoladerotsjes met cornflakes

Zelf Chocoladerotsjes maken - cornflakeskoekjes recept - no bake gemakkelijk recept - PinGetest-1

Chocoladerotsjes met cornflakes maken is super gemakkelijk. Het zijn no-bake cornflakeskoekjes die bij iedereen in de smaak vallen. Ik had ze dit keer gemaakt om te verkopen op ons buurtfeest afgelopen zaterdag. En ik moet zeggen, ze verkochten best wel goed.

Normaal maak ik chocoladerotsjes standaard met cornflakes en pindanootjes. Maar net omdat het nu bedoeld was voor verkoop op een feestje, leek het mij niet handig om met pinda’s aan de slag te gaan. Vanwege de allergieën die mogelijk de kop op zouden kunnen steken.

Het leuke aan dit chocoladerotsjes recept is dat je er eigenlijk vanalles kan ingooien. Denk aan restjes kokos, amandelschijfjes, gehakte noten, allerlei soorten cornflakes, sesamzaadjes, …

Lees ook: Snelle no bake kokos-dadel bonbons

Je kan ook variëren in de chocolade die je ervoor gebruikt. Denk maar aan witte chocolade, melk, puur, mokka of andere chocolade met een smaakje. Je kan trouwens ook gewoon chocolade smelten en er amandelaroma bij doen. Zo kan je deze chocoladerotsjes zelf maken in verschillende smaken en kleuren. Zo zijn ze nooit saai.

Ik vind deze no-bake koekjes heel handig om restjes in te verwerken. Ik had nog wat kokos over van mijn kokoskoekjes, nog wat amandelschilfers, en mokka chocoladebonen die ik gebruikte voor mijn 4 in 1 Marokkaanse koekjes. Deze heb ik hier dus allemaal in verwerkt en het was super lekker! De kokos in combinatie met mokka chocolade … mmmmmm!

Dit heb je nodig voor mijn chocoladerotsjes variant

 • 100 gram melkchocolade
 • 100 gram mokka chocolade
 • kokos
 • cornflakes
 • amandelschilfers
 • sesamzaadjes
 • mini cupcake papiertjes

Zo ga je te werk

 1. Smelt eerst de chocolade. Ik doe dit altijd in de microgolf met een druppel plantaardige olie. Eerst 30 seconden, dan omroeren en daarna weer 30 seconden. Zelf heb ik mokka chocoladebonen gesmolten. Die smelten iets moeilijker. Dus heb ik nogmaals 30 seconden in de microgolf moeten steken.
 2. Gooi nu de kokos, cornflakes, amandelschilfer en sesamzaadjes erbij. Je kan zelf kijken hoe veel je van alles erbij wil doen. Uiteraard moet de cornflakes overheersend zijn en de rest is meer voor een extra crunch of extra smaakje.
 3. Gebruik dan een koffielepel om te chocolade-cornflakes te lepelen in de kleine cupcake papiertjes. Een volle koffielepel per papiertje is meer als genoeg.
 4. Werk af met sesamzaadjes bovenop de chocoladerotsjes.
 5. Laat de no-bake cornflakeskoekjes even wat hard worden in de koelkast. Je kan deze bewaren in of buiten de koelkast. Wanneer het warm is zou ik ze sowieso in de koelkast laten. Weetje: Ik lust geen warme, plakkerige chocolade. Dus ook deze chocoladerotsjes eet ik het liefst koud op, rechtstreeks uit de koelkast.

Heb je dit chocoladerotsjes recept gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Chocoladerotsjes recept - zelf cornflakes koekjes maken - no bake - gemakkelijk recept - PinGetest

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Chocoladerotsjes met cornflakes maken | Recept voor Cornflakeskoekjes
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

2 reacties op “Chocoladerotsjes met cornflakes”

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.