Ga naar de inhoud
Home » Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart recept

Ik hou van deze appelkruimeltaart! De crumble-laag maakt deze taart echt af! Het is ook weer eens wat anders dan een cake of vlaai. En het is ook nog eens gemakkelijk te maken.

In het appelkruimeltaart recept hieronder kan je kiezen voor de snelle hack of de volledig eigengemaakte bodem. Ik ga eerlijk zijn. Ik heb altijd wel een bakmix in huis voor een taartbodem. De goedkope mix van de Albert Heyn vind ik ideaal. Je hebt er maar één ei voor nodig en weinig boter. Dus als ik dan onverwachts bezoek krijg, of zin heb in iets lekkers. Dan is een tekort aan eieren of bloem geen issue.

Deze appelkruimeltaart (completely home made), is één van de eerste bakrecepten die ik ooit heb gemaakt. En het resultaat is altijd verrukkelijk!

Serveer de taart met een bolletje ijs voor het compleet plaatje!

Dit heb je nodig

Kruimellaag en appelvulling

  • 75 gram zachte boter
  • 1 zakje vanille suiker
  • 75 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 500 gram appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker

Deeg

  • 100 gram zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 6 eetlepels melk

Tip: Moet het snel gaan? Dan kan je ook een bakmix gebruiken voor het deeg. Op luie dagen gebruik ik graag de goedkope bakmix voor appeltaart van de Albert Heyn.

Zo ga je te werk

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  • Kruimellaag: meng de boter en (vanille)suiker goed samen. Meng er daarna de bloem door. Brokkel het deeg met de handen en zet daarna in de koelkast (afgedekt).
  • Vulling: Schil de appels en snijd dan in dunne schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap en meng de suiker en kaneel erdoor.
  • Deeg: Klop de boter met de (vanille)suiker tot schuim. Doe dan de eieren, de bloem en het zout erbij. Meng goed en doe de melk er ook bij.
  • Doe het deeg in een ingevette taartvorm en druk goed aan tegen de randen. Doe daarna de appels erbij en eindig met de kruimellaag.
  • Zet het geheel ongeveer 40-50 minuten in de oven.

Wil je nog meer recepten met een crumble? Kijk dan snel hier!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Appelkruimeltaart
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.