Ik wil eerst beginnen met te zeggen dat ik dol ben op de Aziatische keuken. Je kan mij dus altijd een plezier doen met chinees, noodles, wokgerechten, enz. Dit zalm teriyaki pakketje uit de oven is dus echt volledig mijn ding!
Teriyaki komt uit de Japanse keuken en het is een marinade waarin vlees of vis wordt gebakken. Typisch hieraan is de glans die het vlees of de vis ervan krijgt.
De teriyaki marinade is heel eenvoudig zelf te maken. En het past fantastisch goed bij de zalm. Het feit dat je dit gerecht in de oven klaarmaakt, maakt het dan ook nog eens super gemakkelijk!
Dit heb je nodig voor deze overheerlijke zalm teriyaki
- 4 stukken zalmfilet
- 2 koffielepels sesamolie
- 10 eetlepels sojasaus
- 2 koffielepels vloeibare honing
- 1 koffielepel knoflookpoeder
- 2 koffielepels Maizena
- 1 citroen
- 2 lente-uitjes
- aluminiumfolie
Lees ook: Zalm uit de oven met prinsessenboontjes
Zo ga je te werk om zalm teriyaki zelf te maken
- Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
- Meng de sojasaus, de sesamolie, de honing, de maizena en de knoflookpoeder tot een marinade sausje.
- Snijd dan de citroen in schijfjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Zet elk stukje zalmfilet in aluminiumfolie en plooi de randen wat omhoog, om een soort bakje te verkrijgen.
- Verdeel de marinade rijkelijk over de zalm.
- Leg in elk pakketje één of twee citroenschijfjes en bestrooi de bovenkant met de lente-uitjes.
- Vouw dan de pakjes dicht en zet 15 minuten in de oven.
- Doe hierna de pakketjes open en lepel de saus van de zijkanten nog eens over de zalm. En plaats nog 5 minuutjes in de oven.
- Geniet ervan!
Lees ook: Quiche met zalm en spinazie
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Dit recept komt van SmaakMenutie.nl Bedankt voor de inspiratie!