Zalm uit de oven met prinsessenboontjes en ansjovis maken makkelijk recept-2

Zalm uit de oven met prinsessenboontjes

Een tijdje terug ging ik lunchen bij een goede vriendin van mij. Ik kreeg deze heerlijke zalm uit de oven met prinsessenboontjes voorgeschoteld.

Ze heeft echt gouden handen! Want elke keer als ik bij haar ga eten, lik ik mijn vingers af! En ze heeft altijd zo’n lekkere ideeën.

Zo heb ik bij haar al eens een spaghetti gegeten met ansjovis en tonijn. Ieeeeeuw hoor ik je al zeggen. Maar geloof mij! Het was echt super lekker!

Deze keer had ze dus deze overheerlijke schotel met zalm en prinsessenboontjes klaargemaakt. Zalig!!

Ondanks dat ik eigenlijk niet zo’n grote honger had, heb ik toch twee stukken zalm gegeten. Wow! Overheerlijk!

Lees ook: Zalm teriyaki uit de oven

Nu heb ik soms momenten dat ik verlang naar die overheerlijke zalm uit de oven met prinsessenboontjes!

En vandaag had ik zo’n moment. Dus heb ik haar meteen gevraagd om het recept. Ik heb dan een exacte replica klaargemaakt.

Met een side van gebakken krieltjes. Want dit was mijn hoofdgerecht. Dus dan heb ik wel nood aan pasta, aardappelen of rijst. Anders geraak ik niet voldaan. Uhm…

Het is snel en gemakkelijk. Maar toch zó lekker!

Lees ook: Romige zalm lasagne

Dit heb je nodig voor de zalm uit de oven

  • 4 stukken zalm (diepvries of vers)
  • 80 gram ansjovis uit bokaal
  • 3 eetlepels kappertjes
  • Peper en zout
  • Thijm
  • Olijfolie
  • 250 gram prinsessenboontjes
  • Kerstomaten

Lees ook: Snelle vol-au-vent met zalm

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ansjovis in kleine stukken.
  3. Doe de helft van de ansjovis in een ovenschotel.
  4. Leg de stukken zalm hierop.
  5. Doe de rest van ansjovis, samen met één eetlepel kappertjes en de kruiden, over de zalm.
  6. Besprenkel met wat olijfolie.
  7. Zet 20-25 minuten in de oven.
  8. Kook de prinsessenboontjes kort in wat water en laat uitlekken.
  9. Wanneer de zalm gaar is, zet je die even over in een bord.
  10. Doe de prinsessenboontjes in de ovenschotel waar de zalm in heeft gegaard.
  11. Doe er kerstomaten en twee eetlepels kappertjes bij.
  12. Meng goed met de overgebleven sappen en ansjovis in de ovenschotel.
  13. Zet 10 minuten in de oven.
  14. Serveer de zalm op de prinsessenboontjes in de ovenschotel.
  15. Geniet van de overheerlijke zalm uit de oven met prinsessenboontjes

Lees ook: Quiche met zalm en spinazie


Heb je deze overheerlijke zalm uit de oven gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Zalm uit de oven met prinsessenboontjes maken met dit gemakkelijk en overheerlijk recept. Smaakbom met kappertjes en ansjovis

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Volg je mij al op Instagram?
Nee? Volg dan nu!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Zalm uit de oven met prinsessenboontjes
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.