vol-au-vent zalm recept

Lekkere, snelle vol-au-vent zalm

Vol-au-vent is hier één van onze favoriete maaltijden. Deze variant met zalm is minstens zo lekker als de klassieke vol-au-vent met kip.

Dit recept is zelfs gemakkelijker en sneller te maken. En het is een groot succes bij de kids. Normaal zijn E. en S. niet echt viseters.

Het is te zeggen, ze eten het wel. Maar met véééél gezeur en gejammer.

Zo een stukje vis verstopt in een vol-au vent, paella of risotto hebben ze nog nooit afgewezen. Ze merken de zalm dan helemaal niet op.

Dit heb je nodig

  • 4 vol-au-vent bladerdeeg gebakjes
  • 250 gram zalm (ongeveer 2 stukken)
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • Scheutje olijfolie
  • 200 ml melk
  • 1 blokje visbouillon
  • Maizena Express
  • Peper
  • Zout
  • Snuifje nootmuskaat
  • Geraspte kaas

Zo ga je te werk

  1. Bak de bladerdeeg gebakjes in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd dan de champignons in schijfjes en de zalm in blokjes.
  3. Bak de champignons vervolgens in wat olijfolie.
  4. Haal daarna de champignons uit de pan en zet opzij in een bord.
  5. Bak de zalm gaar in dezelfde pan.
  6. Zet de zalm ook opzij in hetzelfde bord.
  7. Besprenkel dan met het citroensap.
  8. Doe 150 ml water met de melk in dezelfde pan.
  9. Doe er het blokje visbouillon bij en breng aan de kook.
  10. Voeg er dan wat Maizena bij om de saus in te dikken.
  11. Kruid wat af wat zout, peper en nootmuskaat.
  12. Vul de vol-au-vent gebakjes met de saus en serveer met aardappelen naar keuze.
  13. Geniet van je vol-au-vent zalm!

vol-au-vent zalm recept

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.