Ga naar de inhoud
Home » Weekplanner voor kinderen downloaden

Weekplanner voor kinderen downloaden

Weekplanner voor kinderen zelf maken download met pictogrammen - Kids kalender planning islam moslim

We gaan het nooit vergeten: 14/03/2020 de dag waarop het leven in België drastisch veranderde door het Corona virus. Sociale activiteiten zijn herleid tot een minimum, mensen werken van thuis uit, en belangrijker: de scholen zijn gesloten.

Het eerste waar ik aan dacht was: de kinderen mogen dit niet zien als een vakantie! Tot de paasvakantie ben ik dus van plan om de kinderen educatief bezig te houden. Om ons te houden aan een structuur waarbij er tijd is om te werken, en natuurlijk ook tijd om te ontspannen.

Ik geef eerlijk toe, de nood aan een weekplanner voor de kinderen is er ook gekomen, omdat ik zelf ook ongestoord moet kunnen werken voor mijn bedrijf. Het is belangrijk dat de kinderen aan de hand van de planner kunnen zien wanneer ze wat doen, en wanneer er tijd is om alleen iets te doen, en wanneer we samen iets gaan doen.

Deze planner stelde ik met plezier gratis ter beschikking tijdens de Corona crisis. Nu is de planner te koop in de webshop aan een kleine prijs:

Waarom kinderen een planbord nodig hebben?

Wel zoals ik hierboven heb vermeld, dient zo’n planbord / planner vooral om een structuur aan te bieden. Op school werken kinderen ook volgens een vast stramien. De juffen en meesters hebben vaste structuren die wekelijk terug komen. Zo weet elk kind wat er op de planning staat en wat er verwacht wordt.

Kinderen hebben hier ook echt baat bij, vooral wanneer de kalender / planner visueel is aangepast aan het kind. Ze leren dat er een tijd is om zich rustig bezig te houden, een tijd om zich mentaal of fysiek in te spannen, en een tijd voor ontspanning en spel.

Voor wie is deze weekplanner bedoeld?

Omdat het de bedoeling is dat verschillende soorten gezinnen en kinderen deze planner kunnen gebruiken heb ik de functionaliteit uitgebreid. Zo is er voor ieder wat wils.

Weekplanner voor kinderen met pictogrammen

Voor kleuters die niet kunnen lezen heb ik een visuele planner gemaakt met allerlei duidelijke pictogrammen. Bijvoorbeeld een TV voor schermtijd, een verfborstel voor knutseltijd, een bezem voor opruimtijd, …

Ik heb de dagen ook regenboog kleurtjes gegeven, zodat het kind kan onthouden welke dag het is. Maandag is oranje, dinsdag geel, woensdag groen, enzovoort.

Betrek je kleuter zeker bij het invullen van de planner. Zo is het duidelijk dat de planning voor het kind bedoeld is, en dat er samenspraak mogelijk is. Bekijk elke morgen de planning, zodat je kind precies weet wat er die dag verwacht wordt. Het is trouwens fijn als je de planning zo opmaakt, zodat het elke week herhaald kan worden. Zo ontstaat namelijk structuur. Bijvoorbeeld elke woensdag knutseltijd, elke maandag kamer opruimen, elke vrijdag filmavond, …

Planner voor lagere school kinderen met tekst

Kinderen van de lagere school die al kunnen lezen zullen liever een ‘grote kleine mensen’ planner willen met leuke kleurtjes. Daarom heb ik in deze weekplanner ook aan hen gedacht. In een leuke font heb ik een heleboel mogelijke ‘taken’ gemaakt. Je kan samen met je kind de week inplannen, zodat er een gevoel is van verantwoordelijkheid en doorzetting.

Voor alle mama’s (en papa’s)

Ik besef maar al te goed dat niet elke mama / papa gek is op DIY, knippen, plakken, knutselen. En dat is helemaal prima! Het is niet omdat ik blij word van wiebeloogjes en Pritt, dat het voor elke ouder zo is. Daarom heb ik deze planner zo gemaakt, zodat iedereen er iets uit kan halen.


Dit vind je misschien ook wel leuk 🤗


Buddy systeem

Ik heb in deze planner het woordje Buddy gebruikt (de dino vriendjes in de pictogrammen). Dit is omdat ik mijn kinderen willen leren dat ze elkaar moeten helpen. Dus mijn dochter is dan buddy van mijn zoontje. Ze helpt hem met de letters, leren lezen, en andere dingen waar hij hulp bij nodig heeft.

Wij zijn dit nog maar net aan het implementeren, daarom komt het op dit moment maar 2 keer voor in onze planning. Maar het is zeker mijn bedoeling om dit op te voeren.

Ruimte voor eigen insteek

Ik heb aan het einde van het document een blanco blad toegevoegd met oranje kadertjes. Alle taken die ik niet heb gebruikt, maar die jij wel graag op de kalender wilt zien, kan je hier invullen.

Hoe kan je de weekplanner voor kinderen zelf maken met deze download?

  1. Download de weekplanner hieronder. Ik heb gezorgd voor twee varianten, waarvan eentje bedoeld is voor de moslims onder ons. Hier is ook ruimte gemaakt voor het lezen van de koran en het leren van de Arabische letters.
  2. Druk het document liggend af. Dus A4 (of A3) liggend. Zo krijg je het beste resultaat.
  3. Wil je de planner zelf invullen met een pen? Druk dan enkel de blanco planner af en vul deze in met pen/stift.
  4. Heb je graag een herbruikbare planner zonder al het knipwerk? Print dan de blanco planner af, schrijf er de naam van je kind op en lamineer deze. Je kan deze naar hartenlust invullen en weer leeg maken met een whiteboard stift & doek.
  5. Wil je een vaste planner? Druk dan de pagina’s die je nodig hebt af, en knip enkel de gewenste tijd/tekst/icoontjes uit. Lijm ze op de planner, en lamineer eventueel nog.
  6. Gebruik je deze weekplanner liever als een variërende tool? Een planner die er elke week/maand/vakantieperiode anders kan uitzien? Print dan alle bladzijden die je nodig hebt, lamineer ze, en knip hetgeen uit dat je gaat gebruiken. Gebruik simpelweg dubbelzijdige foto tape om de gewenste tijd/tekst/pictogrammen op de juiste plek te plakken. Zo kan je de planner gaandeweg nog veranderen. Achteraf kan je de dubbelzijdige tape gemakkelijk weghalen. (Schrijf eerst de naam van je kind voor je gaat lamineren 😉)

Tip: Als het mogelijk is voor jou om te printen / lamineren op A3 formaat, doe dat dan zeker! Dat werkt veel fijner. Maar A4 liggend is natuurlijk ook helemaal prima!


Download de weekplanner hieronder! 👇🏽


Bekijk hier andere gratis planners om te printen:


Heb je deze weekplanner voor je kind gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij in je bericht!

Zo help je mij om meer ouders te bereiken, en om mijn blog te doen groeien!

Mis je nog iets in de planner? Laat het me zeker weten, dan doe ik het nodige om de kalender gebruiksvriendelijker te maken!


Weekplanner voor kinderen downloaden zelf maken week planning kids met pictogrammen en tekst zelf samenstellen

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Samenvatting
product image
Auteur Rating
1star1star1star1star1star
Klant rating
5 based on 4 votes
Merknaam
PinGetest
Product Naam
DIY weekplanner voor kinderen
Price
EUR 4,99
Product beschikbaarheid
Available in Stock

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.