Ga naar de inhoud
Home » Ramadan aftelkalender maken

Ramadan aftelkalender maken

Ramadan kalender basic thema goede daden kaartjes - PinGetest

Het is bijna Ramadan! Een spirituele maand om te focussen op wat de islam zo mooi maakt. Vrede en rust vinden in het leven door slechte gewoontes te verbreken, en nieuwe mooie routines op te bouwen. Een jaarlijkse cleansing voor lichaam en geest.

Naar goede gewoonte, heb ik ook dit jaar voor een Ramadan aftelkalender gezorgd. De kinderen vonden het vorig jaar super leuk om elke dag een kaartje te mogen lezen. En ik vond het dan weer fijn dat ik er een heleboel doe-dingen in kon gooien. Leuke goede daden kaartjes.

Ik heb in 2019 een frame gemaakt om jaarlijks opnieuw te gebruiken. Toen had ik een sobere zwart-wit Ramadan aftelkalender gemaakt. In 2020 heb ik het frame een frissere look gegeven met groene blaadjes erop. Dit jaar is het een minimalistisch, basic design voor de kaartjes. Die van 2018 was trouwens heel kleurrijk en levendig, met zelf gemaakte enveloppen.

Het minimalistisch, basic design van de goede daden kaartjes passen mooi bij de volgende Ramadan & Eid producten.

Alle benodigdheden voor deze aftelkalender komen trouwens van de Action. Van canvas tot lint en calligrafy pennen. Je kan dus alles in één keer in huis halen voor deze kalender.

Hier zie je alvast de kalenders op een rij, van nieuw naar oud.

Dit heb je nodig voor de Ramadan kalender met goede daden kaartjes

 • canvas 50 x 50 cm
 • zwarte pen (punt 2.0)
 • zwarte mini knijpertjes
 • zwart-wit lint
 • duimspijkers
 • dik papier (200g/m2) om op te printen
 • goede daden kaartjes printable (klik hieronder om gratis te downloaden naargelang het thema dat je leuk vindt)

BASIC GOEDE DADEN KAARTJES

BLACK & WHITE GOEDE DADEN KAARTJES

GREEN LEAF GOEDE DADEN KAARTJES


Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Zo ga je te werk om deze Ramadan aftelkalender te maken

 1. Schrijf met een zwarte pen ‘Ramadan’ of ‘Ramadan Mubarak’ bovenaan op de canvas. Ik ben helemaal niet bezig met handlettering, maar ik heb een basistechniek gevonden om toch leuke letters te kunnen neerpennen. Schrijf in je eigen handschrift de letters los van elkaar op het doek. Maak dan de lijnen die naar beneden lopen wat dikker. En zo krijg je het handlettering-effect 😉 #graaggedaan
 2. Gebruik nu deco lint om vijf rijen te maken op je canvas. Je kan deze op het doek bevestigen door het lint aan de achterkant van de canvas telkens vast te maken met een duimspijker in het hout (zie foto hieronder)
 3. Download de goeden daden doe-kaartjes door op één van de links hierboven te klikken, en druk recto-verso (dubbelzijdig) af op dik A4 papier. Hoe dikker het papier, hoe mooier de kaartjes worden. Gebruik deze instellingen voor je printer: Pagina Passend – dubbelzijdig afrukken (spiegelen over lange zijde).
 4. Wanneer je zelf goede daden wilt verzinnen voor je kind(eren), dan kan je enkel de voorkant afdrukken (dus enkel de nummertjes, niet de doe-tekstjes). Want de doe-kaartjes heb ik opgesteld voor mijn kids. Ik begrijp dat iedereen andere prioriteiten heeft om aan te werken.
 5. In de Green Leaf download zitten ook groene blaadjes die je kan uitknippen om je aftelkalender te verfraaien. Je hoeft de blaadjes niet exact op de rand te knippen. Dat gaat ook bijna niet, omdat ze zo fijn zijn. Op je witte canvas zie je dit trouwens toch niet. De blaadjes zelf zou ik wel mooi knippen, maar de steeltjes mogen wat wijder.
 6. Knip de kaartjes uit en bevestig 6 kaartjes per rij met zwarte mini knijpertjes.
 7. Zo gemakkelijk is het! Je Ramadan aftelkalender is klaar!
 8. Blij met het resultaat? Bedank me dan met een kleine dou’a (smeekbede) en volg me op Instagram @pingetestmama 😉 Dit blogbericht delen is natuurlijk ook altijd fijn! En tag mij op Instagram met jouw creatie!

Meer Ramadan gerelateerde artikels:


Heb je deze Ramadan aftelkalender gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij @pingetestmama 🤗

Heb je naar aanleiding van deze post vragen over de Ramadan of de Islam?
Stuur mij dan zeker een berichtje 😉


Ramadan aftelkalender maken voor kinderen met gratis download doe kaartjes

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Samenvatting
Ramadan aftelkalender maken voor kinderen: Black & White of Green Leaf
Naam artikel
Ramadan aftelkalender maken voor kinderen: Black & White of Green Leaf
Omschrijving
Deze Black & White Ramadan aftelkalender is mooi als decoratie én leuk voor de kinderen. Makkelijk te maken met instructies & gratis doe-kaartjes! PInGetest
Auteur
Naam auteur
PinGetest

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.