Ga naar de inhoud
Home » Kalender afdrukken voor kinderen: Gratis

Kalender afdrukken voor kinderen: Gratis

Kalender afdrukken voor kinderen Gratis download printen excel file

Een kalender afdrukken voor je kind, vind ik een goede gewoonte Je kind leert dan te werken met een agenda, een structuur. En hij/zij weet dan precies wat er op de planning staat voor de komende dagen.

Omdat ik zelf altijd heb gewerkt met agenda’s, planningen en kalenders. Is het voor mij ook vanzelfsprekend dat mijn kinderen er mee leren omgaan.

Ik heb al jaren een keukenkalender op mijn koelkast hangen. En E. is altijd al een super nieuwsgierig kind geweest. Ze moest altijd weten wat er op stond. En dan volgde er een lijst van onvermijdelijke vragen. Hoe? Wat? Waarom?  Met wie? … Elke keer opnieuw.

Dus toen ze ongeveer vier jaar was, heb ik besloten om voor haar een eigen kinderkalender te maken. Wij hebben toen afgesproken dat ze enkel vragen mag stellen over haar eigen kalender. Nu ongeveer twee jaar later, gebruiken wij de maandkalender nog steeds.

Ik werk hiervoor met een Excel-sheet. Die heb ik voor jullie een beetje aangepast. En voilà. Hier is de gratis download. Dus je kan al meteen de kalender afdrukken!

PinGetest maand kalender voor kinderen


Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Hoe gebruik je de kinderkalender?

Wel, het is simpel. Elke maand doe je het document open en pas je de maand aan. Het jaartal verandert automatisch. Je kan ook de eerste dag van de week kiezen. Bij ons is dat gewoon op maandag.

Na deze aanpassing, kan je de dagen van de maand voorzien van icoontjes, afbeeldingen en tekst. Naargelang de geplande activiteiten van je kind.

Instructies kalender afdrukken kinderen

Ik heb een tabblad voorzien dat dient als een soort van legende. Hierin kan je de stickers plakken die je hebt gemaakt om bepaalde activiteiten aan te duiden. Je kan hiervoor gebruik maken van de icoontjes van MS Excel zelf.

Kalender afdrukken kinderen legende

Via Invoegen-Pictogram kan je een sticker naar keuze maken. Zo hoef je ze enkel nog maar te kopiëren en plakken alvorens de kalender af te drukken.

Je kan natuurlijk ook gewoon blanco de kalender afdrukken en werken met echte stempels en stickers.

Zoek je een weekplanner voor kinderen met of zonder pictogrammen?

Dan heb ik deze printable voor jou. Hiermee maak je zelf een weekplanner voor kinderen! Eentje die je kan hergebruiken 😉

Klik op de afbeelding om naar het artikel te gaan.

Weekplanner voor kinderen zelf maken gratis download met pictogrammen - Kids kalender planning islam moslim
Klik op de afbeelding om naar de weekplanner te gaan!

Laat me zeker weten of jullie zoiets leuk vinden in de comments hieronder!


Kalender voor kinderen gratis downloaden excel file instant download afdrukken printen

2 reacties op “Kalender afdrukken voor kinderen: Gratis”

 1. Beste
  De dagen van de week blijven in het Engels staan.
  Hoe kan ik ze in het Nederlands zetten?

  Alvast bedankt.
  mvg

  1. Ik vermoed dat het met de instellingen van je MS Office te maken heeft. Je moet de taal van Excel veranderen naar het Nederlands. Bestand-opties-taal … hier kan je Nederlanda inschakelen

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.