Ga naar de inhoud
Home » Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

Hoe Marokkaanse pannenkoek met gaatjes recept maken baghrir hatita gringo

Deze pannenkoek heeft zo veel benamingen. Het hangt er maar vanaf van welk deel van Marokko je afkomstig bent. baghrir, gringo, hatita, allemaal synoniemen voor deze typische duizend gaten pannenkoeken.

Vroeger maakte mijn mama deze Marokkaanse pannenkoeken met gaatjes altijd zo groot als een gewone pannenkoek. Nu is het de trend om kleinere pancakes te maken daarvan. Schattige, lekkere, mini-pannenkoekjes met gaten.

Deze duizend gaten pannenkoeken zijn overheerlijk met pure olijfolie, met honing, of met confituur (jam). Lekker voor het ontbijt, maar ik geniet er vooral van als vieruurtje met een glaasje muntthee of een kop koffie! Yumm!

Dit recept heb ik van ‘Uit de keuken van Fatima’, echt een toppertje in de keuken! Ze deelde in haar Instagram story ook de tip om alle ingrediënten in een blender te doen, en sindsdien doe ik het dus ook zo! Ik hou van zulke keuken hacks! Als je Fatima nog niet kent, dan moet je haar NU gaan volgen op Instagram 😉

Ze heeft trouwens ook een kookboek uitgebracht. Een musthave!

Dit heb je nodig voor dit Marokkaanse pannenkoek recept

  • 250 gram fijne griesmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • 500 ml lauwwarm water
  • 60 ml extra lauwwarm water

Garnering:

  • Olijfolie
  • Honing

Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Hoe maak je Marokkaanse pannenkoeken?

  1. Doe eerst de natte ingrediënten (behalve de 60 ml water) in een blender, en doe er dan de droge ingrediënten bij.
  2. Mix dit tot een glad beslag in de blender.
  3. Laat het beslag in de afgesloten blender 1 uur rijzen.
  4. Doe na het rijzen 60 ml lauwwarm water bij het beslag en mix kort.
  5. Verhit een pan (of twee, dat werkt sneller) op een middelmatig vuur.
  6. Giet of lepel het beslag in de pan(nen).
  7. De Marokkaanse pannenkoek zijn klaar wanneer de bovenkant bedekt is met gaatjes en het niet meer nat is.
  8. Haal de gaten pannenkoekjes uit de pan en spoel de pan met koud water voordat je de volgende maakt.
  9. Smeer de pannenkoekjes, indien gewenst, meteen in met wat olijfolie.
  10. Geniet ervan!

Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:


Heb je dit recept voor Marokkaanse pannenkoeken uitgeprobeerd?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!


Hoe Marokkaanse pannenkoek met gaatjes recept maken baghrir hatita gringo

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Marokkaanse pannenkoek met gaatjes
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.