Deze Marokkaanse kokoskoekjes vind ik de aller-aller-aller-aller-lekkerste koeken ooit!
Ze delen de eerste plaats, samen met mijn overheerlijke amandelkoekjes en de typische pindakoekjes gedraaid in wit-rood papier.
Ik ga niet zeggen dat ik ze vaak maak. Ik zou eigenlijk moeten bekennen dat ik ze net veel te weinig maak! Enkel tijdens de (islamitische) feestdagen, of bij speciale gelegenheden haal ik dit recept nog eens boven.
Gisteren ben ik weer aan de slag gegaan, en heb nu twee doosjes vol van deze super lekkere Marokkaanse kokoskoekjes! Njam!! I want to eat them all!!! Maar ze zijn eigenlijk vooral om uit te delen komend Suikerfeest.
De échte, traditionele manier om deze koekjes te maken, is eigenlijk met twee koekjes op elkaar. Een dubbeldekker dus. Maar aangezien ik best wel veel koekjes nodig heb, doe ik dit niet (om maar niet te zeggen nooit). Al vind ik ze zelf wel lekkerder op elkaar.
Dit heb je nodig voor de kokos-confituur koekjes
Koekjes
- 500 gram zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 250 ml zonnebloemolie
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Garnering
- abrikozenconfituur (abrikozenjam voor de Nederlanders)
- geraspte kokos
Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉
Zo ga je te werk om deze Marokkaanse kokoskoekjes te maken
- Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
- Doe dan simpelweg alle ingrediënten in een mengkom en meng heel goed tot een glad, samenhangend deeg.
- Laat het deeg nu een tiental minuten rusten, zodat je er gemakkelijk bolletjes van kan vormen. Is het écht nog te plakkerig? Doe er dan een héél klein beetje bloem bij en meng goed door het deeg.
- Maak dan bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- De koekjes mogen een tiental minuten in de oven.
- Verwarm dan de abrikozen confituur met een scheutje water (of oranjebloesemwater voor de liefhebbers) en verwarm deze 30-60 seconden in de microgolf.
- Doe de geraspte kokos in een diep bord, en dan kan je beginnen met de garnering.
- Dompel de koekjes in de confituur en haal ze daarna volledig door de kokos. Ik gebruik twee vorken. Ene voor de confituur en ene voor de kokos. Dat werkt het gemakkelijkst vind ik.
- Geniet van deze heerlijke Marokkaanse kokoskoekjes!
Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:
- Marokkaanse amandelkoekjes
- De lekkerste citroenkoekjes maken
- Marokkaanse koekjes: vier uit één koekjesdeeg
- Drie koekjes uit één deeg bakken
- Traditionele Marokkaanse pindakoekjes
- Chocolade koekjes met amandel
- Een trio van Maizena koekjes
- Marokkaanse amandelkoekjes met bloemsuiker
Heb je deze Marokkaanse kokoskoekjes gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!
Zeer slechte recept! Abnormaal deeg structuur. Zonde….
Oh, wat jammer dat je deeg niet goed gelukt is. Ik ben er namelijk zeker van dat het recept wél klopt, aangezien ik deze koekjes zelf vaak maak voor Eid, en ze altijd lekker zijn.
Dit zijn trouwens zachte koekjes, dat is de bedoeling. De foto bij dit recept is ook hoe ze er daadwerkelijk uitzien.
Ik zal ze vandaag of morgen in Sha Allah proberen, recept ziet er idd goed uit hoor!
Waar mensen rekening mee moeten houden is: baktijd verschilt per oven, èn is je zelfrijzend bakmeel nog wel goed? Die twee dingen zijn cruciaal voor het slagen of falen van de koekjes!