Ga naar de inhoud
Home » Creatief zijn? Dit is wat ik daaronder versta!

Creatief zijn? Dit is wat ik daaronder versta!

Wat is creativiteit - creatief zijn hoe zie ik dat

Creatief zijn, een onderwerp waar ik al lang over wilde schrijven, omdat het mij dagelijks bezig houdt.

Een tijdje geleden besloot ik om een get-to-know-me-serie te schrijven voor de lezers die al een tijdje terug komen op mijn blog. Zij die de blogs lezen, maar die de Nora achter de blog niet kennen.

Aan de hand van de tags die al een tijdje rondgaan in het bloggerswereldje, probeer ik dus wat meer over mezelf te vertellen in de context van de betreffende tag.

Vandaag is dat de Creative tag, waarin ik getagd ben door Laura van Laura’s Life. Zij heeft deze tag trouwens zelf opgesteld.

Hoezo creativiteit?

Vooraleer ik de tag-vragen van Laura ga beantwoorden, wil ik even dit zeggen:

Creativiteit betekent voor mij veel meer dan DIY’s en knutsels. Al is deze vorm van creatie ook heel leuk! Maar voor mij is creativiteit elke vorm van “iets nieuws” creëren. Denk maar aan:

  • Een boeiende tekst creëren vanuit een bepaald perspectief.
  • Gebruik maken van woorden om iets op een andere manier te kunnen omschrijven.
  • Een bestaand recept omtoveren tot een heel ander gerecht of gebak.

Creatief zijn komt ook voort uit het verzinnen van een oplossing voor een probleem. Of een manier zoeken om een bepaalde taak te vergemakkelijken.

Zoals ik heb gedaan in dit artikel over huishouden:

Vlot huishouden: ik deel mijn life hacks!

Wat maak je vooral

Wel, ik ben creatief bezig op verschillende vlakken. En ik wil hierin ook meer en meer groeien.

Knutselen

Ik knutsel graag samen met de kids in thema. Dit kan gaan over seizoenen, (Islamitische) feestdagen, of belangrijke evenementen / periodes in ons leven.

Ramadan kalender voor kinderen - Aftelkalender Ramadan
Blog: Ramadan aftelkalender

Het voelt altijd leuk om zelf iets te kunnen creëren. Zoals bijvoorbeeld een eigen printable maken, of een knutselwerkje zelf verzinnen.

Natuurlijk komt het ook vaak voor dat ik Pinterest induik voor ideeën en daar dan iets mee doe. Dit vind ik ook heel leuk. Een knutselwerkje zien en dan denken hmmm ik ga het anders doen.

Sinds ik een blog heb, zet ik de knutselwerkjes die we maken ook online, met de “how to”-instructies.

Ik vind het dan wel belangrijk om te linken naar de creatieveling aan wie het knutselwerk behoort.

En ik hoop dat andere bloggers dit ook zullen doen met mijn creaties.

Schrijven

Hier kan je als blogger niet omheen. Schrijven is creatief bezig zijn. Ik vind dat je als schrijver je eigen twist moet kunnen geven aan bijvoorbeeld een tag als deze.

Wanneer ik een onderwerp zie of krijg, probeer ik altijd creatief aan het werk te gaan. Om het onderwerp anders dan anders over te brengen. Of met een andere focus.

Recepten

Wat ik hierboven schrijf over knutselen, is ook waar voor recepten. Ik neem zelden recepten klakkeloos over. Meestal laat ik me inspireren op Pinterest en doe ik er dan mijn eigen ding mee.

En dat is niet per se heel spectaculair ofzo, het kan een toevoeging zijn van ingrediënten of kruiden. Of een recept vergemakkelijken zonder zwaar in te boeten op smaak. Zoals bijvoorbeeld bij deze Engelse fruitcake.

Engelse fruitcake gemakkelijk
Blog: Engelse fruitcake [Gemakkelijk]

Hoe lang ben je al creatief bezig

Wel, ik vond creatief bezig zijn altijd al leuk. Als tiener vond ik het bijvoorbeeld leuk om gedichten te schrijven en eigen verhaaltjes schrijven.

Maar ook kleuren en knutselen (met kinderen) vond ik altijd al leuk. Voor ik zelf kids had, deed ik dit graag met mijn jongste zus.

Inspiratie

Grote projecten of kleine werkjes

Wel, tot nu toe zijn het altijd kleine werkjes geweest. Mijn grootste project is deze blog ?

Zelf bedacht of goed gejat

Soms haal ik inspiratie voor knutselwerkjes van Pinterest, en geef ik daar een eigen draai aan. En steeds vaker maak ik eigen printables en verzin ik zelf leuke knutsels.

Hetzelfde met recepten. Op deze blog begon het als een pin die ik test (get it: Pin Getest ? ), maar steeds vaker betrapte ik mezelf erop dat er steeds minder overbleef van het oorspronkelijk recept. En de laatste tijd zijn het vooral recepten die ik zelf in elkaar heb gestoken.

Pinguin knutselen met kinderen - thema winter-4
Blog: Pinguïn knutselen

1 project per keer, alles door elkaar

Ik zou zelf willen dat alles beter gestroomlijnd is en dat ik mij focus op één creatieve bezigheid at a time. Maar uhhhm vaak loopt alles door elkaar.

Materiaal

Ali, action of merk

Ik heb een voorkeur voor budget-spullen. Waarom een fortuin uitgeven aan knutsel of bakmateriaal als je dit voor een paar euro’s kunt vinden in de Action, Wibra of bij Ali Express.

We werken ook graag met wc-rolletjes, schoendozen, en andere kosteloze materiaal voor onze knutsels.

Thema superhelden knutsel ideeën - superhelden armband knutselen-2
Blog: Superhelden armbanden knutselen

Sale of presale

Wanneer ik bak- of knutselspullen in de solden zie, neem ik ze gemakkelijk mee. Of ik ze nu meteen nodig heb of niet. En zo ontstaan er overvolle kasten.

Potlood of stift

Wanneer ik met de kids kleur, vind ik stiften het fijnste. En de kids ook heb ik gemerkt. Kleurpotloden of waskrijtjes blijven vaak in de kast liggen.

Lijm of dubbelzijdig tape

Dat hangt af van het knutselwerkje. Sommige dingen kunnen gemakkelijk gemaakt worden met een gewone Pritt-lijmstift. Voor andere dingen grijp ik naar dubbelzijdige tape, secondelijm of een lijmpistool.

Knippen of snijden

Ik kan absoluut niet knippen. Fieuw! Recht knippen is een ramp. Dus wanneer het nodig is om rechte lijnen te maken, verkies ik het om te snijden.

Een papiersnijder als deze is dan heel handig!

Papiersnijder - met verlengde arm - 6 extra mesjes - papier snijder - a4 - snijmachine - rol snijder - fotosnijder - foto snijder - Papiersnijder A4
Verkoopinformatie: klik op de afbeelding

Werkplek

Georganiseerd of chaos

Een georganiseerde chaos. Alle knutselmateriaal en bakmateriaal zit in bakken in de kast. Maar wanneer deze bakken vol geraken, kan je wel raden wat er gebeurt.

Al bij al weet iedereen (behalve de husband, duhuu) waar alles ligt.

Eigen kamer gezamenlijke ruimte

De creativiteit vindt vooral plaats op onze eettafel. Hier schrijf ik en knutsel ik met de kids.

Genoeg plek te krap

Te krap voor alles spullen die ik heb. En dan heb ik het vooral over de overvolle kasten.

En in plaats van te denken aan minimaliseren, ben ik aan het overwegen om grotere kasten aan te schaffen. Uhm ….

Lees ook: 3 spelletjes voor maaltafels oefenen

Overig

Creatieve wens

Ik hoop dat mijn blog steeds verder groeit, als motivatie voor al mijn creatieve ideeën. En ooit hoop ik kinderboeken te schrijven.

Creatieve blunder

Ik heb vaak creatieve blunders. Of ik zal het anders zeggen: nonchalante blunders. Bij mij moet alles snel gaan, en ik probeer daarom elk project op een zo efficiënt mogelijke manier aan te pakken. Hierdoor vergeet ik soms cruciale stappen. Bijvoorbeeld, toen ik deze poppenkast ging schilderen, dacht ik dat het gebruik van een primer overrated was.

Poppenhuis action schilderen
Poppenhuis maken van Action ladekast

Creatieve tip

Wees niet bang voor blunders. Of het nu gaat over schrijven, bakken, koken, of knutselen / DIY-en. Just do it! (Dit is in geen geval gesponsord door Nike ?)

Lees ook: Pampertaart zelf maken

Zo, dit was mijn blog over creativiteit. Nu geef ik deze creatieve tag met veel plezier door aan Patricia.

Hoe zie jij creativiteit? En hoe creatief ben jij? Ik lees het graag in de reacties!

Creatief zijn_ Dit is wat ik daaronder versta! - Creativiteit, meer dan alleen DIY

Uitgelichte afbeelding: Unsplash
Deze post bevat Affiliate links, dit betekent dat ik een klein centje verdien wanneer je iets koopt via de links. Dit is voor mij belangrijk om mijn blog draaiende te houden. En jij betaalt natuurlijk niets extra hiervoor.

Samenvatting
Creatief zijn? Dit is wat ik daaronder versta!
Naam artikel
Creatief zijn? Dit is wat ik daaronder versta!
Omschrijving
Creatief zijn is voor mij veel meer dan enkel creatief bezig zijn met een potlood of verf. Lees hier wat ik vind van creativiteit, en hoe dit gaat bij mij!
Auteur
Naam auteur
PinGetest

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.