Ga naar de inhoud
Home » Pampertaart zelf maken

Pampertaart zelf maken

Pampertaart zelf maken - luiertaart

Wat neem je mee op kraambezoek? Meestal stel ik zelf een mandje samen met producten, iets van kleding, een knuffeltje en wat lekkers voor de mama. Maar ik wilde deze keer wat anders. Een persoonlijke pampertaart. Een luiertaart maken met elementen uit het doopsuiker-thema en een verborgen lekkernij voor de kersverse mama.

Mijn kindjes hadden al speeltjes uitgekozen om aan de baby te geven, dus dan kon deze pampertaart vooral dingen omvatten voor de mama.

Een pampertaart zelf maken is trouwens veel gemakkelijker dan je zou denken. Je moet gewoon weten hoe je eraan begint. De basisstappen en verhoudingen. Ik heb in het verleden twee mega grote pampertaarten gemaakt van drie lagen. Dat was destijds voor een dubbele babyshower die ik samen met enkele toppers georganiseerd had. Ideetjes voor een babyshower vind je  op deze Pinterest Bord (vergeet me trouwens zeker niet te volgen op Pinterest 😉 )

Maar deze keer mocht het dus een schattig taartje zijn van twee lagen voor de allerliefste vriendin met de allerliefste kindjes.

Ik heb de kleuren gebruikt van haar doopsuiker: geel, roos, groen. En de betreffende vriendin is gek van chocolade, daarom zijn wij de beste vrienden duhuuuu! Onze liefde gaat door de maag 😉 Dus een kern van Celebrations was een no brainer.

Dit heb je nodig

 • pak Pampers maat 3 (30 stuks)
 • elastiekjes
 • stuk karton
 • cadeaupapier
 • fles Celebrations
 • kleine Mars repen
 • lijmpistool
 • lint en snoep in de gewenste thema kleuren
 • cellofaan rol

Zo ga je te werk

 1. Begin eerst met een plaat te maken waar je de pampertaart op gaat zetten. Dit kan cirkelvormig zijn of een vierkant. Neem simpelweg een groot stuk karton en knip of snijd in de gewenste vorm. Gebruik cadeaupapier om dit stuk karton ‘in te pakken’.
 2. Gebruik dan een lijmpistool of secondelijm om de Celebrations fles te plakken op de plaat. Wil je een grotere pampertaart, dan kan je een anderhalve keukenrol (leeg) als basis gebruiken. Dan moet je wel even meten hoe hoog de keukenrol-toren moet zijn om drie lagen pamperrolletjes op elkaar te kunnen zetten.
 3. Rol de pampers één voor één op, en doe er een elastiekje om. Telkens in het midden op ongeveer dezelfde plek.
 4. Maak nu de onderkant van de luiertaart door een elastiek rond de fles te doen en de pamperrolletjes één voor één tussen de fles en het elastiekje te proppen.
 5. Hou volgende verdeling aan van onder naar boven:
  1. Klein: 20-10
  2. Groot: 50-20-10
 6. Dus voor deze pampertaart gebruik je onderaan 20 pamperrolletjes. En op de tweede laag 10 rolletjes. Om de bovenste laag op te vullen van binnen, heb ik kleine Mars chocoladerepen gebruikt.
 7. Nu kan je beginnen met de luiertaart te versieren. Lijm telkens een lint rond de lagen van de taart, daar waar de elastiekjes zichtbaar zijn. Lijmen doe je absoluut niet op de pampers zelf. Kleef gewoon de lintjes strak op elkaar. Daarna kan je de pampertaart versieren naar smaak. Met snoep, veertjes, stickers, en extraatjes.
 8. Hierna kan je de pampertaart inpakken in cellofaan en afwerken met kleurrijk cadeaulint en eventueel een kaartje. Zo is het een echt geschenk!

Ik ben heel benieuwd naar je pampertaart! Dus heb je deze gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram en tag mij 😉

Je mag me ook altijd taggen in je berichten. Ik wil je creatie héél graag zien!

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Pampertaart zelf maken - luiertaart maken - persoonlijk kraamcadeau - DIY - PinGetest

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Your Wishes
Samenvatting
Pampertaart zelf maken
Naam artikel
Pampertaart zelf maken
Omschrijving
Een persoonlijk en origineel kraamcadeau met elementen voor moeder en kind? Een pampertaart zelf maken, dat is de oplossing. Een luiertaart maken in 1-2-3.
Auteur
Naam auteur
PinGetest

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.