Zo rond deze tijd van het jaar heb ik meer en meer zin in een warme cake. Niet warm in de zin van net uit de oven. (Al is dat altijd wel lekker!)
Nee, een cake die me warm maakt vanbinnen. Ene waarbij elke hap voelt als een klopje op de schouder.
Zo ene die niet alleen heerlijk smaakt met een kop koffie ‘s morgens.
Maar die ook volledig op z’n plaats is met een lekkere, warme tas thee na 19u30. Nadat de kids in bed liggen.
Want dan begint ME-time. De zelf-verwennerij. Het moment waar alle zoete zondes zijn vergeven.
En dan smaakt zo’n dik, lekker, donker, rijkelijk gevuld stuk cake duizend keer beter.
Mmmmm! Because I’m worth it!
Dus liefste lezer, ik heb weer zo’n warme cake gevonden. Sterker nog, ik heb het recept vereenvoudigd.
I present to you: English Fruitcake! Made easy!
Dit heb je nodig
- 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 250 gram bruine suiker
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 50 g amandelpoeder
- 1/2 koffielepel baking soda
- 2 eetlepels cacaopoeder
- Beetje oploskoffiepoeder (optioneel)
- 100 gram rozijnen
- 200 gram zachte dadels
- 100 gram (gekonfijte) fruitmix
- 50 gram walnoten
- Poedersuiker om te bestrooien
Zo ga je te werk
- Verwarm eerst de oven voor op 160 graden.
- Klop met de mixer de boter met de suiker en sinaasappelsap zacht en romig.
- Meng er dan de eieren, de bloem, het amandelpoeder, de baking soda, de cacaopoeder en de oploskoffiepoeder bij.
- Hak de walnoten en dadels in stukken.
- Doe dan de rozijnen, dadels, fruitmix en walnoten bij het beslag. Meng goed.
- Stort het beslag in een ingevette bakvorm.
- Zet daarna 1 uur en 15 minuten in de oven.
- De cake is klaar als je er met een satéstokje in prikt en het stokje er droog uitkomt.
- Laat de fruitcake afkoelen.
- Bestrooi met wat poedersuiker en geniet.