Ga naar de inhoud
Home » Wat voor mama ben ik?

Wat voor mama ben ik?

Mommy wars tag - get to know me PinGetest

Ik werd getagd door Debby van Barcelona Mom om te antwoorden op enkele vragen waar mama’s online of offline wel eens héééééél lang over kunnen discussiëren.

Zo’n tag invullen vind ik een fantastische manier om mezelf eens op een andere manier voor te stellen aan de lezers van mijn blog. Zoals bijvoorbeeld in de “20 vragen tag”.

Dus laat ons er maar meteen invliegen! Tshieeee jak! (Bij deze meteen een weetje: ik heb in mijn jeugd altijd Taekwondo gedaan, en dit was de kreet om aan te geven dat het gevecht mag beginnen”

It’s a Mommy Wars tag!

By the way … een tag is een soort tikkertje spel, maar dan voor bloggers, en telkens over een ander thema. Je wordt dan ‘getikt’ door een medeblogger, en dan moet je de vragen beantwoorden die in de betreffende tag staat. Daarna ‘tik’ je op jouw beurt een andere blogger die een antwoord moet geven op de gestelde vragen.

Mommy wars tag - get to know me PinGetest

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Wel op dit moment heb ik natuurlijk geen baby’s meer in huis. Mijn dochter E. is al 7 intussen, en mijn zoontje S. is er 4.

Bij E. was het een héél moeilijk pad met obstakels zoals: baby hapt niet goed, kloven, productie komt niet op gang, flesvoeding bijgeven, productie komt hélemaaal niet meer op gang, lactatiekundige bellen, baby hapt nog steeds verkeerd, dan maar kolven, oops ik kolf maar 20ml, meer flesvoeding bijgeven, blijven kolven, één flesje borstmelk per dag …

Vier maanden later was het borstvoedingsverhaal, of in dit geval kolfvoedingsverhaal, afgelopen.

Dus bij S. wilde ik het helemaal anders aanpakken. Goed voorbereid met een borstvoedingsworkshop, contact met lactatiekundige vóór de bevalling, en ook meteen na de bevalling, Lansinoh crème op een gouden troon naast mijn bed, twee-drie weken afzien met kloven, huilen voor – tijdens – en na voedingen, en dan ….. één jaar en drie maanden borstvoeding geven! Yeey me!

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

De kids slapen gelukkig in hun eigen bed. Maar jah, ze zijn dan ook al geen baby’s/peuters meer.

Mijn zoontje S. heeft omwille van de lange borstvoedingsperiode wel wat langer bij mij in bed mogen slapen. Zo’n zeven maanden écht bij mij in bed, en daarna nog zeker een halfjaar bij ons op kamer. Als het niet langer is. Mijn geheugen hapert soms 🙂

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Uhm nee geen wasbare luiers. Ik heb altijd gewoon wegwerp luiers gekocht. De favoriete luiers hier waren die van Kruidvat en Lidl.

Ik ben zo’n moeder die de vuile onderbroeken van mijn zindelijk wordende peuter wel eens (vaak) durfde weggooien. Dus wasbare luiers zou ik écht niet aankunnen.

foto: Pxere

Uitsluitend houten speelgoed of V-Tech?

Een combinatie van de twee. Ik ben mij bewust van de voordelen van houten speelgoed. Maar we gaan het niet onder stoelen of banken steken dat plastiek speelgoed (al dan niet van V-Tech) gemakkelijker te verkrijgen is, betaalbaarder is, meer hype-gebonden is, en jah de kids precies ook een beetje meer aantrekt.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

De groentenpapjes en fruitpapjes werden hier altijd vers bereid. Af en toe zo’n fruitcompote-knijpzakje kon wel. Maar dat was zeker niet de norm.

Nu de kids al wat groter zijn, kook ik nog steeds dagelijks vers. Diegenen die mij volgen op Instagram, zien in mijn stories vaak ‘Het menu van de dag’ voorbij komen. Ik probeer gevarieerd en gezond te koken, met verse groenten.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik nooit een zakje of bokaal gebruik.

Spaghettisaus met linzen - pasta vegetarisch - makkelijke recepten - PinGetest
PinGetest: Vegetarische spaghetti met linzen

Dragen of wagen?

Tijdens mijn eerste zwangerschap waren ik en de husband nog heel enthousiast over het dragen. Vol goede moed hadden we een draagdoek gekocht en de instructievideo’s online bekeken.

Maar euhm toen de baby er effectief was, heb ik ze denk ik maar één of twee keer in de draagdoek gedaan. Ik was daar niet handig in, had er geen vertrouwen in, geen zin in en jah eigenlijk kon ik het gewoon niet.

Ga jij al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Ik vond het altijd belangrijk dat de kids zindelijk naar de kleuterschool konden. Dat is hier in België zo rond 2,5 jaar.

De maanden voor ze naar school gingen was het dan volop potjes training hier.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Natuurlijk zou het mooi klinken als ik zou zeggen dat ik enkel kleding koop van lokale shops, made in Europe. Maar dat is jammer genoeg niet het geval. Vooral omwille van het kostenplaatje dat daar aan hangt. Op dit moment ben ik nog huismoeder, en dan is dit een keuze die we moeten maken.

Mijn favoriete winkels voor de kids zijn H&M en Primark. Soms vind ik ook wel leuke dingen bij de Wibra of Zeeman. Ik koop nauwelijks “dure” kleding.

Dat maakt trouwens ook dat ik het niet zo erg vind als er gemorst wordt met verf, als S. z’n broek voor de zoveelste keer geschaafd is aan de knieën, of als er spaghettisaus op een witte trui terecht komt.

Photo: Artem Bali – Unsplash

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drilsergeant?

Wel, er zijn dingen waarbij ik geen tegenspraak duld. De dagelijkse routine moet gewoon vlot kunnen lopen. Een verbaasde “moet ik nu mijn tanden poetsen?” om 19u15 is niet wenselijk.

Er is hier een bepaalde structuur gecreëerd by yours truly, en daarbij ben ik wel streng. Anders loopt alles mis, en dan geraakt deze planning-freak helemaal van haar melk.

Ik wilde hierna schrijven dat er bij andere dingen wel ruimte is voor onderhandelingen, maar ik hoor een stemmetje in mijn hoofd zeggen: “Strenge mama … je bent een strenge mama”

Dus jah, vaak voel ik mij een drilsergeant, met de herhaaldelijke: “Doe dat”, “Doe dat NIET”.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Hier hangt het af van de omstandigheid. Bij pijn, angst, verdriet, enz. ben ik er als eerste bij om E. of S. te troosten. Er is niets zo hartbrekend als een verdrietig kind.

Dat gezegd zijnde … wanneer de kids huilen tijdens een driftbui, of huilen omdat ze iets niet mogen, dan laat ik hen wel even doen. Op zo’n moment heeft troosten geen zin, lijkt mij.


Voilà, nu kennen jullie mij iets beter als mama.

Ik ben benieuwd wat jullie gedachten zijn over deze onderwerpen (zonder hierover te willen discussiëren natuurlijk). Laat een reactie achter onder deze blogpost 😉


En nu tag ik een topper in de mama bloggers wereld: de lieve Mahwish van MammieMammie!

Tik, jij bent ’em!

Veel plezier met het invullen Mahwish! 😉

Uitgelichte foto: StockSnap

Leer de mama kennen achter PinGetest - Mommy Wars Tag
Samenvatting

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.