Ga naar de inhoud
Home » 3 goede doelen die je centen waard zijn!

3 goede doelen die je centen waard zijn!

Humanitaire hulp - goede doelen steunen

Het is op dit moment van schrijven Ramadan.

Een maand waarin moslims vasten en waarin ze zich meer focussen op hun geloof en op goede daden. Even ons hart en ziel opladen door veel goeds te doen. Om terug met een opgeladen batterij de rest van het jaar tegemoet te kunnen.

Natuurlijk is dit niet het enige moment waarop men dit doet. Hoe vaak en hoe veel mensen goede daden verrichten en bijgevolg schenken aan een goed doel, is natuurlijk afhankelijk van mens tot mens.

Maar in de islam is elke moslim alvast verplicht (indien z’n financiële situatie dit toelaat) aalmoezen te geven aan de armen.

Dit noemen we de Zakat, één van de vijf zuilen van de islam. Het betekent letterlijk ‘reiniging’. Het doel is om je hart en je vermogen te zuiveren. Het helpt je om hebzucht aan de kant te zetten en te delen.

Net omdat het Ramadan is, heb ik besloten om dit artikel te schrijven.

Vaak is men dan op zoek naar een goed doel om aan te schenken. En daarom deel ik hier graag mijn favorieten.

1. SOS-kinderdorpen

Dit is een hulporganisatie die elk moederhart sneller doet slaan. Want ze focussen zich vooral op kinderen. Zodat zij zich, ondanks hun omstandigheden, toch goed kunnen ontwikkelen.

Ze zijn al meer dan 65 jaar actief, en dat in maar liefst in 134 landen. Waaronder ook België. Dus dat is best wel veel.

SOS-kinderdorpen wil ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in een liefdevolle omgeving opgroeien.

Dit betekent dat de kinderen recht hebben om op te groeien in een warm huis met de onvoorwaardelijke zorg van tenminste één volwassene. Dat het kind gepaste voeding, woongelegenheid en onderwijs krijgt. En dat zowel de fysieke als emotionele veiligheid van het kind gewaarborgd wordt .

Steun SOS-kinderdorpen

SOS kinderdorpen steunen

2. Karama Solidarity

Deze humanitaire hulporganisatie is wereldwijd actief op de meest cruciale plekken. Voormalig gekend als Islamic Relief.

Ze hebben onlangs hun naam veranderd omdat ze blijkbaar afgerekend werden omwille van de vooroordelen die hangen rond het woord ‘Islamic’.

Omdat het ook de suggestie wekt dat ze enkel moslims helpen. Deze organisatie is echter actief op de meest behoevende plaatsen in de wereld. Ongeacht de religie of politieke overtuigingen van de rechthebbenden. Ze zijn werkzaam in maar liefst 40 landen, met 5 à 6 miljoen begunstigden.

Wat ik goed vind aan deze organisatie is dat ze transparant zijn. Je weet dat bij elke 10€ die je schenkt, 8,7€ rechtstreeks gaat naar de rechthebbenden, 0,7€ om nieuwe donateurs te vinden en 0,6€ aan administratiekosten. Wat voor mij goed genoeg is.

Steun Karama Solidarity!

Goede doelen om te steunen - organisatie ontwikkelingshulp

3. SOS-Stichting

Hier nog een SOS organisatie die heel goed werk verricht. De naam van de organisatie zegt het dus eigenlijk zelf. Het is een stichting dat zich focust op noodsituaties in de wereld.

Ze doen vaak Live-inzamelingen op Facebook. Het is trouwens ook zo dat ik ze heb ontdekt.

SOS-stichting zamelt niet alleen financiële middelen in, maar ook kledij. Er zijn inzamelpunten in zowel België als Nederland.

Deze stichting heeft als doel om de slachtoffers van (burger)oorlogen te steunen en te helpen in hun armoede. Ze zijn zowel actief in Nederland als in het buitenland.

Steun SOS-Stichting

Steun SOS-STICHTING

Lokale goede doelen

Vergeet zeker ook niet om in je buurt op zoek te gaan naar goede doelen. Denk aan organisaties waar je kinderkleding en speelgoed naartoe kan brengen voor minderbedeelden. Of daklozen centra die je financieel kan steunen, of waar je af en toe kan helpen.

Er zijn ongetwijfeld een heel aantal organisaties in je buurt die zich inzetten voor minderbedeelden, vluchtelingen, probleemjongeren, enz.

Nog meer goede doelen om te steunen

  1. Artsen Zonder Grenzen
  2. Unicef
  3. Salaam Foundation 
  4. Al Ikram
  5. Santé Pour Tous

Welke goede doelen steun jij?

Reageer hieronder, dan update ik bovenstaande lijst!


Goede doelen steunen - humanitaire hulp

Foto’s: stockfoto Unsplash
en logo’s van betreffende goede doelen

Samenvatting
3 goede doelen die je centen waard zijn!
Naam artikel
3 goede doelen die je centen waard zijn!
Omschrijving
Wil je graag een goed doel steunen, maar zie je door de bomen het bos niet? Ik som hier mijn top 3 goede doelen op! Help de wereld, op PinGetest.be
Auteur
Naam auteur
PinGetest

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.