Ga naar de inhoud
Home » Snelle Pad Thai scampi met pindasaus

Snelle Pad Thai scampi met pindasaus

Snelle Pad Thai recept met scampi en pindasaus gemakkelijk zelf maken-2

Pad Thai is niet voor iedereen dagelijkse kost, maar het is wel Aziatische comfortfood op z’n best!

Waarom ik zeg dat dit échte comfortfood is? Wel, de pindakaas in de saus geeft de noedels een volle, zachte smaak, zonder dat de pindasmaak overheerst.

Wij eten hier tamelijk vaak noedel recepten. Simpelweg, omdat ik dol op Aziatische gerechten. En dat zie je ook vaak terugkomen in mijn Instagram story.

Ik geef eerlijk toe dat de kinderen hier niet altijd even enthousiast over zijn. Maar de ontdekking van deze Pad Thai met scampi en pindasaus was een schot in de roos. De kids vonden het super lekker! Een recept dat ik vaker ga maken dus.

Deze moet jij ook eens proberen!

Lees ook: Vegetarische Nasi Goreng met spiegelei

Dit heb je nodig om dit Pad Thai scampi recept te maken

  • 400 gram voorgesneden Aziatische groenten
  • noedels
  • scampi
  • olijfolie
  • optioneel: 3 eieren

Pindasaus

  • 100 gram pindakaas
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 koffielepel zout
  • sap van limoen / citroen
  • 2-3 teentjes knoflook
  • optioneel: sriracha saus of chilivlokken

Garnering

Zo ga je te werk voor de snelle Pad Thai met pindasaus

  1. Wok de Aziatische groenten op hoge temperatuur.
  2. Doe hier dan de scampi bij en wok tot deze bijna gaar is.
  3. Kluts de eieren en wok deze mee met de scampi en groenten.
  4. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  5. Doe de pindakaas een 30-tal seconden in de microgolfoven, zodat je een lopende saus krijgt.
  6. Meng de overige ingrediënten voor de pindasaus hierbij en gooi deze in de wok.
  7. De hoeveelheid limoen- of citroensap voeg je toe naar eigen smaak. Dit geldt ook voor de sriracha of chili. Omdat er hier kinderen mee eten, en de husband niet graag pikant eet, doe ik de chilivlokjes enkel op mijn bord.
  8. Meng de noedels goed door de scampi-pindasaus.
  9. Garneer je bordjes met lente-uitjes, amandelschaafsel, gezouten pinda’s en geroosterde ajuin.
  10. Geniet van deze overheerlijke, snelle Pad Thai!

Lees ook: Lekker zalm teriyaki pakketje uit de oven


Heb je dit Pad Thai scampi recept gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Het is natuurlijk ook altijd leuk als je me volgt op deze kanalen!


Snelle Pad Thai recept met scampi en pindasaus gemakkelijk zelf maken

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Snelle Pad Thai scampi recept met pindasaus
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd

2 reacties op “Snelle Pad Thai scampi met pindasaus”

  1. Salaam Nora
    Vraagje, ik heb het niet zo met voorgesneden groenten .
    Ik snijd liever alles zelf en vers, wat moet ik verstaan onder Aziatische groenten?
    Dan koop ik alles los
    Alvast bedankt.

    1. Wa alaikoem salam

      Wel je kan hier eigenlijk gebruiken wat je zelf lekker vindt, denk maar aan taugé, champignons, rode paprika, witte kool, prinsessenboontjes, prei, wortel, …

      Ik gebruik hier ook altijd andere groentjes.

      Groetjes
      Nora

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.