Dit vegetarische Nasi Goreng recept zag ik toevallig voorbij komen op tv. En ik begon meteen te watertanden.
Het was een kookprogramma van Jeroen Meus: Dagelijkse kost.
Ik maak wel vaker Nasi of een vegetarische wok. Maar meestal gebruik ik daarvoor zo van die specifieke zakjes met kruiden.
Ik heb ze trouwens altijd in huis: Nasi-kruiden, Bami-kruiden, …
Het is een ‘quick fix’ die ik altijd in mijn voorraadkast heb zitten.
Dus ik dacht, laat ons dit recept eens proberen! Het was vooral het spiegelei dat mij heeft overtuigd. Met een lekkere, krokante bodem. Mmmmmm…
Ik heb het vegetarische Nasi Goreng recept wel wat aangepast – kindvriendelijker gemaakt.
Ik heb namelijk de sambal vervangen door tomatenpuree. Puur voor de kleur.
En op mijn bordje heb ik er wel wat chilivlokjes door gemengd. Want ik hou dus wel van pittig!
Dit heb je nodig voor dit Nasi Goreng recept
- 4 eetlepels soyasaus of ketjap
- scheutje sesamolie
- 4 eieren
- een pakje wokgroenten met soyascheuten
- 40 gram verse gember
- 1 koffielepel tomatenpuree (of sambal)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ajuin
- 250 gram rijst
- arachideolie
- 1/3 koffielepel peper
- 1/2 koffielepel zout
Zo ga je te werk om deze snelle Nasi Goreng te maken
- Kook eerst de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Je kan dit trouwens ook op voorhand doen en in de koelkast zetten.
- Snijd de ajuin in grove stukken.
- Doe dan een scheutje arachideolie in de wok en laat goed warm worden.
- Bak hier de ajuin in.
- Pel en pers intussen de knoflookteentjes uit met een knoflookpers* en pel en rasp de gember. Voeg dan bij de ajuin.
- Doe hier ook meteen de tomatenpuree of sambal bij en laat even meebakken.
- Gooi hier nu de wokgroenten bij en laat op een hoog vuur bakken.
- De gekookte rijst mag er ook bij. Meng goed onder de groenten en breng op smaak met de sesamolie, de soyasaus, de peper en het zout.
- Bak de spiegeleieren in arachideolie om een krokante bodem te verkrijgen. Kruid met een snuifje zout.
- Serveer de vegetarische Nasi met een spiegelei erop.
- Geniet ervan!
Lees ook: Zo maak je de lekkerste chili con carne
Heb je dit Nasi Goreng recept gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.
Het is natuurlijk ook altijd leuk als je me volgt op deze kanalen!
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Ik combineer nasi en bami ook regelmatig met ei, om op die manier vlees te vervangen!
Ja, ik gooi er soms ook wel een eitje of twee in. Zodat je stukjes roerei bij je Nasi hebt. Maar zo’n spiegelei vind ik wel iets extras geven aan het gerecht. ?