Ga naar de inhoud
Home » 4 x waar moet je op letten bij de aankoop van een kinderbureau?

4 x waar moet je op letten bij de aankoop van een kinderbureau?

Waar moet je op letten bij aankoop kinderbureau hoogte materiaal opbergruimte

Mijn zoontje gaat volgend schooljaar naar het eerste leerjaar (groep 3), en dat is het ideale moment om hem een mooi kinderbureau cadeau te doen. Want jah, dan begint het huiswerk stilletjes aan mee te komen.

In mijn blog over het creëren van een huiswerkplek kan je lezen waarom ik het belangrijk vind dat mijn kids een eigen plek hebben om geconcentreerd te kunnen werken.

Wanneer je online zoekt naar een mooi en praktisch kinderbureau, zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarom maak ik hier graag een checklist van dingen waar je als ouder op moet letten bij de aankoop van een bureau voor je kind.

1) Materiaal van het bureau voor kinderen

Eén van de belangrijkste criteria voor de aanschaf van een kinderbureau is voor mij toch wel dat deze lang meegaat. Liefst tot aan de middelbare school (of langer zelfs).

Daarom ben ik specifiek op zoek gegaan naar sterke kinderbureaus uit massief hout. Zo eentje waarvan je weet dat het jaren mee zal gaan!

Ik geef eerlijk toe dat de dochter geen oersterk bureau heeft. Toen waren onze eisen iets anders. We wilden toen een compacte hoogslaper met bureau en genoeg opbergruimte. Bij haar is het er dus eentje geworden van Ikea.

2) Hoogte van het kinderbureau

Het aanleren van een goede zit- en werkhouding begint al in de kindertijd. Als je zelf op kantoor werkt, dan weet je hoe belangrijk deze juist houding is voor je nek en rug. Veel heeft te maken met de hoogte van het bureau in combinatie met de bureaustoel.

Zoals ik hierboven al schreef, wil ik graag dat het kinderbureau nog jaren meegaat, en waar mijn zoontje dus in gaat groeien. Dus voor ons is een werktafel van 74 cm ideaal. Net zoals bij de dochter gebruiken we dan een bureaustoel die in de hoogte verstelbaar is. Liefst met geïntegreerde voetensteun (zoals op de foto).

Lees ook: Zo maak je leren leuk voor je kind!

3) Diepte van het bureau voor kinderen

Wanneer ik aan mijn eigen bureau werk merk ik constant dat ik nood heb aan ruimte. Ik wil op mijn laptop kunnen werken, terwijl ik notities neem en van een kopje thee kan sippen.

Ruimte vind ik dus ook super belangrijk voor de kinderen hun bureau. De zoon moet zijn boeken en schriften gemakkelijk open kunnen hebben terwijl hij op een kladblad iets noteert. Er moet genoeg plaats zijn voor een bureaulamp, een pennendoos, kleurtjes, en leuke dino’s. Ja, ik heb een dino-lover in huis!

Ik wil ook dat er ruimte is voor andere dingen. Zo heeft mijn dochter plaats voor een groot whiteboard met magneten waarop ze tekeningen van vriendinnen kan hangen.

4) Opbergruimte aan het kinderbureau

Ik vind het ook belangrijk dat mijn zoontje iets kan opbergen in het bureau. Dagboeken, schriftjes, kleurtjes, latjes, brieven van vrienden, … Het is fijn om deze allemaal mooi bij de hand hebben, maar toch opgeborgen.

Wij hebben hier trouwens ook geen grote kinderkamers, dus opbergruimte is sowieso heel belangrijk voor ons.

Welk kinderbureau hebben wij gekozen?

Voor het bureau van de zoon hebben we gekozen voor het merk en model dat aan alles voldoet in deze checklist. We kozen voor een bureau van stevig materiaal, namelijk een Rockwood kinderbureau van 100% massief grenenhout in dekkend wit.

Weet je wat ik fantastisch vind aan Rockwood kinderbedden en meubels? De service!

Ze hebben hun eigen bezorgservice, waarbij je kan kiezen om het bureau te laten monteren door de enthousiaste vervoerders. Die klaren de klus in no time!

En ze nemen het verpakkingsmateriaal ook mooi mee. Super tevreden hiervan!

Enneuhm niet te vergeten is dat er bij Rockwood een levenslange garantie is! Dus als je ook op zoek bent naar kinderbedden of kinderbureaus, dan moet je dus bij Rockwood zijn 😉

Lees ook: Gebruik dit alternatief voor “Hoe was het op school vandaag”!

Waar let jij nog op bij de aankoop van een bureau voor je kind? Deel je tips hieronder, dan voeg ik deze toe aan deze blog!


Kinderbureau waar moet je op letten bij de aanschaf

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.