Ga naar de inhoud
Home » Dit zijn de leukste gezelschapsspelletjes van dit najaar! – Update 2022

Dit zijn de leukste gezelschapsspelletjes van dit najaar! – Update 2022

leukste gezelschapsspelletjes, beste spelletjes om te spelen met kinderen

Wanneer de dagen korter worden en de avonden langer, is het altijd gezellig om met het hele gezin een spelletje te spelen. Bij ons gaat dat dan altijd gepaard met allerlei lekkers op tafel, veel gelach en blijft het bijna nooit bij één spel. Tenzij het natuurlijk een spel als Monopoly, Levensweg of Cluedo is, daar is de speeltijd wat langer.

Spelletjesavond is hier een vast begrip, en we hebben de leukste gezelschapsspelletjes in huis! We proberen elk jaar ook nieuwe spelletjes uit en bundelen onze favoriete aanwinsten in dit artikel in volgorde van onze voorkeur!

Bekijk hier de leukste gezelschapsspelletjes tot nu toe! 👇

Tekenneus

Dit is echt een hilarisch spel! Je beseft pas hoe moeilijk het is om duidelijke tekeningen te maken met je neus, tot je de bril op hebt. Dit leidt altijd tot grappige taferelen.

Je moet dit spel écht in huis halen als je iets ontspannends wilt, waar iedereen gegarandeerd in de lach schiet! Wij vinden dit één van de beste gezelschapsspelletjes, naast de klassiekers!

What do you meme – Family Edition

Dit gezelschapsspel is superleuk om te spelen! Je krijgt een heleboel van de populairste memes in het spel, waarbij je dan een grappige tekst uit je stapel tekstkaarten erbij kan zetten. Diegene met de grappigste combinatie wint de meme-kaart.

Ik heb intussen een tiener in huis die al wat bekend is met memes, en we lachen ons echt kapot! Wat ook leuk is om te doen, is om te freestylen. Dit vinden wij nog het leukst. Je neemt een memekaart en legt die in het midden, en iedereen verzint er terplaatse een tekst bij. HILARISCH!! Dit is één van de leukste gezelschapsspelletjes die we hebben.

Monstermeppen

Wat een leuk spel is dit!! Ik moet toegeven dat de kinderen hier veel beter in zijn dan ik. Het zal wel door de ouderdom komen zeker! De kids zien sneller de verschillen tussen de monsters en meppen erop los. Het feit dat mama altijd net iets te laat mept vinden zij dan weer fantastisch.

Dit is een leuk spel vol met “aaaah”‘s en “neeeeeee”‘s. Fun verzekerd 😉

BBC Earth Animals

Dit is zo’n spel dat niet enkel leuk is om te spelen, maar waar je ook enorm veel bijleert. Mijn zoontje is gek op dieren en weetboeken over dieren, dus dit spel was een no-brainer om in huis te halen!

Het fijne is trouwens ook dat het een interactief spel is. Je kan video’s met bijbehorende vragen voor het spel bekijken op je smartphone of tablet OF je kan gebruikmaken van de fotokaarten die bij dit spel geleverd zijn. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat de kids het liefst een scherm erbij pakken om de video’s te zien!

Mijn zoontje gebruikt dit spel ook gewoon als quiz voor zichzelf, als iedereen hier te druk bezig is om een samen een spel te spelen. Dus dat is ook wel leuk … al geeft het hem waarschijnlijk wel een voorsprong voor wanneer we wél samen spelen. 😅

Bankroet

Toen ik het spel pas aankreeg, dacht ik dat het iets zoals Levensweg zou zijn (ook een leuk spel trouwens!). Maar dit is natuurlijk volledig het tegenovergestelde. Je bent de winnaar als je zoveel mogelijk geld verliest. Het is gek hoe je tijdens zo’n spel plots verplicht wordt om anders te denken. “Oh neeee, weer een fortuin in mijn bezit!!!”

Escape your house – Spy Team

Dit is zo’n leuk spel! 😍 Het vergt alleen wat voorbereiding, waardoor het iets lager staat in ons lijstje van leukste gezelschapsspelletjes.

Het is een soort van Escape Room, maar die je dan speelt in je eigen huis met de kinderen. Wanneer je het voor de eerste keer speelt, is het wel nog even zoeken hoe en wat, en vergt het wat voorbereiding en denkwerk. Maar eens het spel begonnen is, is iedereen super enthousiast om binnen 15 minuten alle opdrachten en vragen af te ronden en zo snel mogelijk de voordeur te kunnen openen!

Het is ook een leuk spel om boven te halen wanneer er vriendjes komen spelen! 😉 Wij hebben het gespeeld wanneer neefje en nichtje op bezoek waren, en ze vonden het allemaal superleuk!

Hoe je het spel precies speelt, en welke voorbereidingen nodig zijn … Dat leggen ze hier duidelijk uit:

Oertaal

Raad Wat Ik Denk

Welke gezelschapsspellen zijn bij jou thuis de favorieten? Reageer hieronder! Ik ben benieuwd 🤗


Nog meer leuke activiteiten? Bekijk dan deze blogs!

Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.