Home » Dit zijn de leukste gezelschapsspelletjes van dit najaar!

Dit zijn de leukste gezelschapsspelletjes van dit najaar!

friends playing faceless teenager

Wanneer de dagen korter worden en de avonden langer, is het altijd gezellig om met het hele gezin een spelletje te spelen. Bij ons gaat dat dan altijd gepaard met allerlei lekkers op tafel, en blijft het bijna nooit bij één spel. Tenzij het natuurlijk een spel als Monopoly, Levensweg of Cluedo is, daar is de speeltijd wat langer.

We proberen elk jaar nieuwe spelletjes uit en dit jaar zijn dit onze nieuwe aanwinsten!

BBC Earth Animals

Dit is zo’n spel dat niet enkel leuk is om te spelen, maar waar je ook enorm veel bijleert. Mijn zoontje is gek op dieren en weetboeken over dieren, dus dit spel was een no-brainer om in huis te halen!

Het fijne is trouwens ook dat het een interactief spel is. Je kan video’s met bijbehorende vragen voor het spel bekijken op je smartphone of tablet OF je kan gebruikmaken van de fotokaarten die bij dit spel geleverd zijn. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat de kids het liefst een scherm erbij pakken om de video’s te zien!

Mijn zoontje gebruikt dit spel ook gewoon als quiz voor zichzelf, als iedereen hier te druk bezig is om een samen een spel te spelen. Dus dat is ook wel leuk … al geeft het hem waarschijnlijk wel een voorsprong voor wanneer we wél samen spelen. 😅

Bankroet

Toen ik het spel pas aankreeg, dacht ik dat het iets zoals Levensweg zou zijn (ook een leuk spel trouwens!). Maar dit is natuurlijk volledig het tegenovergestelde. Je bent de winnaar als je zoveel mogelijk geld verliest. Het is gek hoe je tijdens zo’n spel plots verplicht wordt om anders te denken. “Oh neeee, weer een fortuin in mijn bezit!!!”

Tekenneus

Dit is echt een hilarisch spel! Je beseft pas hoe moeilijk het is om duidelijke tekeningen te maken met je neus, tot je de bril op hebt. Dit leidt altijd tot grappige taferelen.

Je moet dit spel écht in huis halen als je iets ontspannends wilt, waar iedereen gegarandeerd in de lach schiet!

Escape your house – Spy Team

Dit is zo’n leuk spel! 😍

Het is een soort van Escape Room, maar die je dan speelt in je eigen huis met de kinderen. Wanneer je het voor de eerste keer speelt, is het wel nog even zoeken hoe en wat, en vergt het wat voorbereiding en denkwerk. Maar eens het spel begonnen is, is iedereen super enthousiast om binnen 15 minuten alle opdrachten en vragen af te ronden en zo snel mogelijk de voordeur te kunnen openen!

Het is ook een leuk spel om boven te halen wanneer er vriendjes komen spelen! 😉

Hoe je het spel precies speelt, en welke voorbereidingen nodig zijn … Dat leggen ze hier duidelijk uit:

Monstermeppen

Wat een leuk spel is dit!! Ik moet toegeven dat de kinderen hier veel beter in zijn dan ik. Het zal wel door de ouderdom komen zeker! De kids zien sneller de verschillen tussen de monsters en meppen erop los. Het feit dat mama altijd net iets te laat mept vinden zij dan weer hilarisch.

Dit is een leuk spel vol met “aaaah”‘s en “neeeeeee”‘s. Fun verzekerd 😉

Welke gezelschapsspellen zijn bij jou thuis de favorieten? Reageer hieronder! Ik ben benieuwd 🤗


Nog meer leuke activiteiten? Bekijk dan deze blogs!

Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.