Ga naar de inhoud
Home » Sneeuwman knutselen [met kinderen]

Sneeuwman knutselen [met kinderen]

Sneeuwman knutselen winter

Een sneeuwman knutselen met de kinderen. Het stond al een tijdje op de planning. Want E. vraagt er al een week naar. Ze kwam op een dag thuis van school met een Zwarte Piet poppetje. Ze hadden die in de klas gemaakt van een zwarte kous. Gevuld met kranten.

Ik vond het zoo leuk gedaan. Dus ik zei meteen: ‘Ooh E., we kunnen ook een sneeuwpop knutselen met een witte sok!’ Sindsdien vraagt ze elke dag wanneer we de sneeuwman gaan maken.

Gisteren is het hier dan beginnen sneeuwen. Dus dat vond ik het ideale moment voor de sneeuwpoppen! De setting was er, dus nog enkel het knutselmateriaal bovenhalen!

E. wilde de leiding nemen. En ons stap per stap uitleggen hoe we zo’n kous-pop moeten maken. Ah ja, want zij heeft het al eens gedaan. Zonder ons.

Dus ik heb haar laten vertellen hoe we dit projectje best aanpakken. En dat dan aangevuld met eigen ideetjes. Ik kan jullie al vertellen dat ze super trots was op haar rol!

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

  1. Vul de witte kousen eerst met wat oud papier.
  2. Doe daarna een elastiekje aan de bovenkant van de kous. Om het af te sluiten. Het deeltje boven de elastiek kan je eventueel omplooien over het kopje. Zo maak je er een muts van. Wij hebben dit zo gedaan bij één van de popjes. Voor de andere sneeuwman hebben wij een stuk geknipt van een grijs-roze kous.
  3. Doe een elastiekje rond het midden (of 1/3e) van de kous, om de kop en romp  van elkaarcte scheiden.
  4. Neem een stukje stof en doe het om de nek, als een sjaal.
  5. Plak een pomponnetje op de muts met wat textiellijm. Druk het goed aan. Ik heb er nog een kopspeld in gedrukt. Het pomponnetje bleef anders niet goed zitten bij het spelen.
  6. Lijm nu de oogjes erop.
  7. Neem een drietal punaises en doe er wat textiellijm op. Druk een rode of oranje onder de oogjes, als neus. En de andere twee als knoopjes op de romp.
  8. Zo, de sneeuwpop is klaar!

Sneeuwman knutselen met kids

*affiliate link

 

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.