Ga naar de inhoud
Home » Mepal Lunchbox review

Mepal Lunchbox review

Mepal lunchbox review - bento broodtrommel - brooddoos kopen-2

Het nieuwe schooljaar begint weer op 3 september. Dan kunnen we de routine opnieuw oppikken: op tijd slapen, op tijd wakker, hobby’s, huiswerk, dagelijkse lunchbox maken, enz.

En het is voor dat laatste dat we een nieuwe aankoop gedaan hebben. Onze brooddozen zijn helemaal uitgeleefd, en het was dus tijd voor nieuwe broodtrommels. Ik heb gekozen voor de Mepal Lunchbox.

Waarom? Dat lees je hieronder in de Mepal Lunchbox review.

Look & Feel

Persoonlijk hou ik niet echt van cartoons of Disney figuren op kleding, boekentassen en brooddozen. Natuurlijk maak ik wel (vaak) uitzonderingen wanneer de kids iets uitkiezen. Maar dit keer heb ik gekozen voor sobere broodtrommels, in een leuk kleurtje.

De doosjes personaliseren we zelf met een naamsticker.

Ik heb deze lunchboxen vooral gekocht omdat de fun zich binnenin bevindt. Maar voor de Disney fans onder ons, de Mepal brooddozen zijn uiteraard wel verkrijgbaar met de bekende Disney figuren op!

Geïntegreerd bento-bakje

Ik ben geen bento-moeder die zich bezighoudt met tomaten-hartjes maken, radijsjes-paddenstoelen, kaas-sterretjes, uitgestoken boterhammetjes, enz. Zeker en vast niet. Ik ben al blij als de groentjes gewassen zijn en de boterhammetjes gesmeerd.

Maar ik voeg wél altijd rauwe groentjes, mozzarella en/of olijfjes bij de boterhammetjes. De kids lusten dat heel graag, en ze zijn altijd blij met wat kleur in hun brooddoos.

Dus het feit dat er een bento-bakje en vorkje in de lunchbox zit, is één van de hoofdredenen waarom ik overgegaan ben tot de aankoop van deze leuke broodtrommels.

Back to study

Mepal klepje

Wanneer je een brooddoos koopt voor een kleuter, is het belangrijk dat ze deze gemakkelijk open en dicht krijgen. Het typisch Mepal klepje krijgt S. (3 jaar) met alle gemak open. Ideaal dus.

En ik weet niet of het de bedoeling was, of dat iemand het al eens heeft opgemerkt, maar het klepje lijkt op een gezichtje aan de binnenkant 😉

Vorkje

Bij het bento-bakje hoort een  klein plastiek vorkje. Ideaal voor de groentjes/fruit natuurlijk. De kids vonden dat het beste van de Mepal Lunchbox.

Maar waar ik nu aan twijfel is of dat vorkje het einde van de eerste schooldag haalt. Ik heb een sterk vermoeden dat het vorkje op mysterieuze wijze zal verdwijnen.

Alhoewel …. vorig schooljaar kregen ze van mij ook steeds een vorkje mee in hun fruitdoos. Zo van die inklapbare vorkjes die je gratis krijgt bij een bakje Ramyun (instant noodles). Maar toen maakte het niet uit of er een vorkje verdween of niet. Deze noodles-freak had altijd wel vorkjes op overschot.

Dit doet me eraan denken! Mepal heeft ook leuke fruitdoosjes met vorkje.


Heb jij leuke lunchbox ideetjes? Die zie ik graag voorbij komen!

Deel je foto’s via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


 

Mepal bento lunchbox review - brooddoos broodtrommel idee - ProductGetest - PinGetest

Samenvattig
Review datum
Reviewed Item
Mepal Lunchbox met bento bakje
Auteur Rating
51star1star1star1star1star

16 reacties op “Mepal Lunchbox review”

  1. Ik ken het merk niet, maar ben wel al langere tijd aan het kijken naar een bento lunchbox. Hoewel ik nog niet weet of ik daar dan ook echt daadwerkelijk iets mee zou doen, haha! Het ziet er vooral gewoon heel erg leuk uit.
    En of dat vorkje het haalt… Ik duim voor je 😉

  2. Mepal doet het hier ook al een jaartje goed. Ik heb een klein hartjes-vormig cookiecuttertje en als ik nog 20 sec heb dan duw ik wel eens wat uit een komkommerschijfje. Zoonlief vindt dat super fijn. Maar verder niet echt veel bento hier haha.

    1. Mijn kids zouden dat ook super vinden. Maar ik vrees dat ik er gewoon niet toe kom. En vind het precies ook verspilling. Want wat doe je dan met de rest van de komkommer/kaas. Zelf snel oppeuzelen?

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.