Ga naar de inhoud
Home » Snel & gemakkelijk heerlijke maaltijden op tafel toveren: Mijn ervaring met HelloFresh

Snel & gemakkelijk heerlijke maaltijden op tafel toveren: Mijn ervaring met HelloFresh

Snel & gemakkelijk heerlijke maaltijden op tafel toveren

Als mama ben ik vaak degene die verantwoordelijk is voor het koken in huis. En ik doe het enorm graag (duhh ben mama & foodblogger). Maar nog een stiekeme reden waarom ik het graag doe, is omdat het me de vrijheid geeft om te kiezen wat er op ons bord komt (hihi). Mijn partner is niet bepaald een keukenprins. En als jij ook degene bent die het grootste deel van de tijd achter het fornuis staat, dan weet je dat koken op zich niet altijd het meest tijdrovende is.

Het is het bedenken van wat we moeten eten, het streven naar gezonde en gevarieerde maaltijden, en ervoor zorgen dat we alle benodigde ingrediënten in huis hebben, waar de meeste tijd (en energie!) in gaat zitten.

Daarom besloot ik HelloFresh twee weken lang uit te proberen, en vandaag deel ik graag mijn ervaringen met jullie!

Efficiëntie en gemak

Ik moet zeggen, HelloFresh maakt het allemaal zo gemakkelijk. Het is echt fantastisch om een doos vol verse ingrediënten te ontvangen, samen met duidelijke en eenvoudig te volgen recepten. Geen tijd meer verspillen in de supermarkt, geen urenlang nadenken over wat we moeten eten. Echt een verademing!

De recepten die ik heb uitgeprobeerd, namen gemiddeld 20-35 minuten in beslag. Dit betekent dat ik gezonde, zelfgemaakte maaltijden kan serveren zonder al te veel van mijn kostbare tijd kwijt te zijn.

Variatie en inspiratie

Naast de tijdsbesparing ben ik vooral enthousiast over de recepten van HelloFresh. Als liefhebber van pasta’s, risotto’s en kleurrijke gerechten, heeft HelloFresh me niet teleurgesteld. Elke week krijg je de keuze uit verschillende recepten, zodat je nooit in een kookroutine terechtkomt.

Het is echt leuk om gerechten te ontdekken die ik anders misschien nooit zou hebben geprobeerd. Hoewel ik zelf vaak Pinterest afstruin op zoek naar nieuwe recepten, is het toch anders wanneer je exact de juiste hoeveelheid ingrediënten krijgt en stapsgewijze instructies die je moeiteloos kan volgen.

Een ander groot voordeel van HelloFresh is de kwaliteit van de ingrediënten. Alle producten zijn vers en van hoge kwaliteit, en dat proef je.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

HelloFresh hecht ook veel belang aan duurzaamheid en milieubewustzijn. De ingrediënten worden op een verantwoorde manier verpakt en bezorgd. En er wordt ook exact geleverd wat je nodig hebt voor de maaltijden, waardoor voedselverspilling wordt voorkomen. Geen overgebleven broccoli in de koelkast die om aandacht schreeuwt, of verschrompelde champignons die op jou liggen te wachten.

Daarnaast werkt HelloFresh samen met lokale leveranciers en boeren, waardoor de ecologische voetafdruk verkleind wordt.

Prijs en kwaliteit

HelloFresh is een service die het leven gemakkelijker maakt, hier betaal je dan natuurlijk een prijs voor. De uiteindelijke prijs die je betaalt, hangt af van de grootte van je gezin en hoe vaak je per week gebruik wilt maken van de maaltijdbezorgdienst.

Persoonlijk vind ik dat het de investering waard is. Want het gaat niet alleen om de ingrediënten, maar ook om de nieuwe recepten die je ontdekt, de gevarieerde maaltijden, de bezorging van de ingrediënten en het gebruiksgemak in het algemeen.

Natuurlijk zal je meer uitgeven als je naast HelloFresh ook nog naar de supermarkt gaat voor andere dingen. Het is dus een kwestie van je budget bekijken en beslissen of je wilt betalen voor dat extra stukje gemak.

Wat ik trouwens ook fijn vind, is dat je niet vastzit aan een abonnement. Je kan elke week beslissen of je een box wilt ontvangen of niet. Na twee weken uitproberen, heb ik besloten om HelloFresh te gebruiken voor de weken waarin ik wat extra inspiratie nodig heb of zin heb in nieuwe recepten.

Je kan via deze link berekenen hoeveel het voor jouw gezin zou kosten.

Veggie, Vis of Vlees

Bij HelloFresh kun je kiezen uit verschillende menu’s, zoals Vlees, Vis & Veggie, Veggie, Vis & Veggie, Flexitarisch, Lekker Snel en Caloriebewust. Er is dus voor elk wat wils. Het enige minpunt is dat er geen Halal-optie beschikbaar is voor de vleeseters onder ons moslims.😬

Natuurlijk is dit geen probleem als je slechts enkele maaltijden per week van HelloFresh bestelt. Maar tijdens de twee weken dat ik het heb uitgeprobeerd, heb ik zelf wat vlees toegevoegd aan de gerechten. Een kleine aanpassing die goed heeft gewerkt voor ons.

Dus… raad ik HelloFresh aan?

De vraag van 10 miljoen in deze review van HelloFresh…. Het antwoord is: Ja! Ik kan oprecht zeggen dat ik zeer tevreden ben met HelloFresh, en ik raad het iedereen aan om het eens uit te proberen (als je budget het toelaat). Ja, je kinderen zullen niet altijd juichend aan tafel zitten bij het zien van de overvloed aan groenten in de maaltijden. Maar zoals met de meeste nieuwe gerechten die we uitproberen, is er altijd wel één kind dat een vies gezicht trekt.

Probeer het zelf eens & krijg tot wel € 85 korting + cadeaus!*


   Deze artikels vind je misschien ook wel fijn om te lezen!


   Dit artikel later nog eens lezen?
   Pin onderstaande afbeelding dan zeker op Pinterest!
   (Zo help je me ook om meer mensen te bereiken 🤗)

   Snel & gemakkelijk heerlijke maaltijden op tafel toveren review hellofresh
   Photo by Taryn Elliott on Pexels.com

   *Deze blog bevat affiliate links. Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

   Samenvattig
   Review datum
   Reviewed Item
   HelloFresh
   Auteur Rating
   41star1star1star1stargray

   Reageer hier

   Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.