Ga naar de inhoud
Home » 10 x waar mama’s aan denken onder de douche

10 x waar mama’s aan denken onder de douche

10 dingen waar mama’s aan denken onder de douche

Mijn hoofd is nooit zo vol als onder de douche. Zo veel gedachten die voorbij razen. Van nuttige ideeën tot absurde fantasieverhalen! En ik geef eerlijk toe, de beste plannen zijn ontstaan onder de douche! Maar al de rest …

Hoeveel van deze tien gedachten razen door jouw hoofd onder de douche? Als jij je herkent in minstens vijf van deze, worden we zeker beste vrienden! Let me know!

1) Het concept ‘Shower Schizophrenia’ bij mama’s is real!

Heb je hier ooit al eens van gehoord? Van Shower Schizophrenia? Nee? Het is een aandoening die een groot aantal moeders doet hallucineren onder de douche. Het gaat als volgt:

“Huh? Ik hoor de baby huilen!” Draait kraan dicht: radio silence. Draait kraan open “Ik hoor toch écht wel een baby huilen!!!”

Wait a minute … “Ik heb helemaal geen baby!” 🙄

2) Douche inspectie + renovatie inspiratie

Onder de douche merk je plots van alles op in je badkamer. “Goh, de douchedeur is aan vervanging toe! De wastafel heeft zijn beste jaren ook al gekend. Ik ga straks eens op Pinterest kijken voor inspiratie om de badkamer hier aan te pakken. Met een paar kleine aanpassingen zou dat hier toch al super mooi zijn.

Hmmm andere soort tegels zouden toch écht veel beter staan hier! Zo van die mozaïek tegels 😍 Jaaa! En een plantje! Misschien moet ik ook een douchecabine kopen bij Douche Concurrent?”

Maar dan plots ….

“Mamaaaaaaaa, waar ben jeeeeeee?”

3) Kunnen ze me nu écht geen seconde missen!

Dat brengt ons meteen aan de derde gedachte. “Waarom kan ik nooit eens rustig een douche nemen!! Why!”

“Ik ben aan het douuuuuu-cheeeeeeeen”

4) Scriptschrijver en producer van eigen fantasieverhalen

Wanneer het terug een beetje rustiger wordt na wat heen en weer geroep, denk je plots aan die ene situatie. Een paar jaar geleden toen je had gezwegen, maar je toch beter iets had gezegd. En dan zo ineens schiet je het perfecte antwoord binnen!

Scène 157, act 2 … én ACTIE! 🎬

5) Eigenlijk zou ik toch écht kunnen meedoen met The Voice

Ik zing persoonlijk niet onder de douche, maar ik ben ervan overtuigd dat velen hun zangtalent (?) hebben ontdekt onder de douche! De akoestiek is er perfect, het kan niet anders dan mooi klinken.

Geef toe! Jij zingt ook mooi onder de douche hé?

6) Boodschappenlijst maken

Soms vind ik het zo jammer dat ik mijn telefoon niet even kan pakken onder de douche. Plots zijn er zoooo veel dingen die op mijn boodschappenlijst moeten! En dan denk ik ineens aan die to-do’s die ik nog niet had opgeschreven en gisteren helemaal vergeten was!

Mijn tweede naam is Dory, dus wanneer ik uit de douche kom, moet ik héééééééél goed nadenken over al die dingen die ik zéker in mijn notities moest zetten!

7) Eigenlijk is een sauna zoooo overrated

De kraan staat bij mij standaard op de heetste stand, en na 10 minuten waan ik mij in een sauna. Poriën goed open en scrubben maar!

8) Vanaf maandag ga ik écht wel letten op mijn eten.

“En zou mijn fitness abonnement nog geldig zijn?” … deze gedachten drogen we natuurlijk meteen af na het douchen. Maandag is beter om te beginnen!

9) Eigenlijk is dat toch wel veel water hé

Ik ben mij persoonlijk wel erg bewust van het water dat ik gebruik onder de douche. Soms begint dat bewustzijn pas na het sauna gevoel, maar goed. Toch geen water verspillen denk ik dan! Inzeepen zonder stromend water is een goed voorbeeld van bewust omgaan hiermee.

10) Ik ga er een blog over schrijven!

Lampje gaat branden! “Wooooow, dit zou zo’n leuk artikel zijn voor op mijn site!”

Ok, ok ik weet het! Niet elke mama denkt dit, maar jah ik zei dat je er maar vijf moest herkennen om best friends te zijn met mij hé! Dus it’s all good! 😉


Lees ook deze blogposts:


10 dingen waar mama’s aan denken onder de douche

Deze post bevat links die zijn voorgekomen uit een samenwerking. Dit doet niet af aan de kwaliteit van de content op mijn site, het is simpelweg een manier om mijn blog draaiende te kunnen houden.

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.