Ras el hanout kruidenmix

Ras el hanout kruidenmix

Ras el hanout! Een Marokkaanse kruidenmengeling die ik graag (en vaak) gebruik in de keuken. Het mooie aan dit kruidenmengsel, is dat je het volledig kan aanpassen aan je eigen smaak en voorkeur.

Deze kruidenmix kan variëren van streek tot streek, stam tot stam, gezin tot gezin, winkel tot winkel. Vandaar dus ook de benaming van dit mengsel. Het betekent letterlijk “het hoofd van de winkel”. De beste kruidenmengsel uit de winkel. Want elke handelaar doet natuurlijk zijn best om de beste mix in huis te hebben.

Ras el hanout kan je gebruiken in alle gerechten. Je kan het gebruiken om zowel vlees, kip als vis te kruiden. Perfecte kruidenmengeling voor je tajines, couscous, enz.

Ik gebruik de volgende kruiden en verhouding voor mijn ras el hanout. Maar nogmaals, je kan er zelf wild in gaan.

Gebruik volgende kruiden in telkens dezelfde verhouding

  • Zwarte peper
  • Kurkuma
  • Komijn
  • Paprika
  • Gember

Klik hier voor recepten waarbij je deze mix kan gebruiken

RAS EL HANOUT KRUIDENMIX

Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.