Dit bulgur recept is weer eens een goed voorbeeld van een lekker feel-good bordje. Elke hap doet iets met mijn ziel! Denk maar aan de memes of gifs van een kleuter die al dansend eet. Want eerlijk, what’s not to like? Bulgur met gehakt en kikkererwten. Ik ben gek op elk onderdeel.
Ik kook niet vaak met bulgur, quinoa, of soortgelijke “rijstvervangers”. Ja, zo stel ik het dus voor aan de kids. “Mamaaaa, wat ga je maken?” … mijn antwoord is dan: “Een soort rijst, met groentjes en saus”.
Natuurlijk niet helemaal correct. Maar dit is het perfecte antwoord om gewoon in alle rust verder te kunnen koken. Pas wanneer we effectief aan tafel aan het eten zijn, benoem ik het gerecht. (en het gesprek kan al dan niet eindigen met: Ja, een soort rijst dus. Uhm)
Dus ik gebruik niet vaak bulgur. Maar ik ben wel van plan om hier verandering in te brengen. Beetje meer variatie is altijd wel leuk!
Any way, dit heerlijk bordje bulgur pilaf met gehakt en kikkererwten is sowieso een gerecht dat je moet proberen! De bulgur met kip op mijn blog is ook O-VER-HEERLIJK!
Dit heb je nodig
Gehaktballetjes
- 250 gram gehakt
- 1/2 koffielepel zout
- 1/4 koffielepel zwarte peper
- 1/3 koffielepel ras el hanout
Bulgur pilaf
- 1 rode ajuin
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 rode paprika
- 1/4 koffielepel kaneelpoeder
- 1 koffielepel komijnpoeder
- optioneel: 1/2 gedroogde chili vlokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blokje runderbouillon
- 200 gram bulgur
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 200 gram kikkererwten uit blik
- 1 koffielepel zout
- snuifje zwarte peper
- verse koriander
Zo ga je te werk
- Meng eerst het gehakt met zout, peper en ras el hanout.
- Maak hier dan balletjes van.
- Doe nu wat olijfolie in een grote pan en bak de balletjes gehakt hierin.
- Wanneer de balletjes gaar zijn, zet je ze even opzij.
- Snipper intussen de ajuin en pers de teentjes knoflook uit.
- Snijd dan de paprika in blokjes.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze met wat water.
- Fruit nu de ajuin en knoflook in de pan waarin je de gehaktballetjes hebt gebakken.
- Voeg hier dan de paprikablokjes aan toe en laat even stoven.
- Gooi er dan de kruiden en tomatenpasta bij. Indien je er ook chili vlokjes bij wilt, dan strooi je die er hier ook bij.
- Roer het geheel om en doe er de bulgur bij. Meng alles goed.
- Giet hier nu 200 ml water bij.
- Doe het blokje runderbouillon, de tomatenblokjes, de kikkererwten en de gehaktballetjes bij. (Als je dat liever hebt kan je de gehaktballen gewoon apart op je bord leggen bovenop de pilaf)
- Laat dit op een middelhoog vuur ongeveer in 10 minuten garen.
- Roer gereld om zodat de bulgur niet aan de pan blijft kleven.
- De pilaf is klaar wanneer de bulgur het water heeft opgeslorpt en de bulgur zacht is.
- Meng er nu de verse koriander door en serveer.
- Geniet van je lekker bordje bulgur met gehakt en kikkererwten!
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!