Ga naar de inhoud
Home » Raffaello Cheesecake

Raffaello Cheesecake

Raffaello cheesecake recept zelf maken

Dit heb je nodig voor dit Raffaello Cheesecake recept

Frosting:

  • 200 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 250 gram mascarpone
  • 400 ml slagroom (30% vet)
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels kokos

Bodem:

  • 200 gram Petit Beurre koekjes (droge koekjes met kokossmaak mag ook)
  • 32 gram geroosterde amandelen
  • 100 gram gesmolten boter

Cheesecake:

  • 900 gram roomkaas
  • 225 gram suiker
  • 2 eetlepels Maïzena
  • 4 grote eieren + 1 eigeel (kamertemperatuur)
  • 120 ml slagroom
  • 2 theelepels vanille-extract

Afwerking:

  • Kokos
  • Raffaello’s

Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Zo ga je te werk om de Raffaello Cheesecake te maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de koekjes en de geroosterde amandelen.
  3. Voeg gesmolten boter toe, en maal tot je een crumble bekomt.
  4. Bedek de bodem van een 20 cm springvorm met bakpapier, of spray met wat bakspray.
  5. Verdeel de crumble van koekjes en amandelen gelijkmatig over het oppervlak.
  6. Bak de bodem voor 8-10 min.
  7. Haal de bodem uit de oven en verhoog de temperatuur tot 220 graden.
  8. Mix de roomkaas en suiker.
  9. Klop de eieren apart op en voeg ze toe.
  10. Giet het slagroom er beetje bij beetje bij
  11. Voeg dan de Maïzena en vanille-extract ook toe.
  12. Giet het beslag gelijkmatig over de afgekoelde bodem en steek het in de oven voor 10 minuten
  13. Na 10 minuten, verlaag de temperatuur naar 110 graden en bak ongeveer 1 uur.
  14. Haal de cheesecake uit de oven en laat het volledig afkoelen.
  15. Smelt de witte chocolade en voeg het samen met de mascarpone, slagroom en kokosmelk in een keukenmixer.
  16. Voeg de poedersuiker en citroensap en mix tot je stijve pieken krijgt.
  17. Vouw dan het kokos door de frosting.
  18. Bedek de koude cheesecake met de frosting en voeg extra kokos toe voor de finishing touch.
  19. Laat de cheesecake afkoelen in de koelkast (liefst een nachtje). Voor het serveren versieren met Raffaello, en eventueel wat toefjes frosting.
  20. Smakelijk!

Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:


Heb je dit recept gemaak?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!


Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Raffaello cheesecake recept
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.