Ga naar de inhoud
Home » 5 relaxatie tips voor mama’s om te ontstressen

5 relaxatie tips voor mama’s om te ontstressen

Relaxatie tips voor mama's - ontspannen - relaxatie - ontstressen

Ik weet het! Moederschap is soms (vaak / altijd) heel vermoeiend!

Vooral als je denkt aan alles wat er nog bij komt. Denk maar aan het dagelijks leven, je professionele ambities, je voornemens om gezond te eten en te sporten, het huishouden, de hobby’s van de kids, het huiswerk van de kids, er zijn voor je gezin, …

FIEUW! Ik ben al moe van die opsomming te typen!

I know! Er wordt veel van ons mama’ s verwacht. Maar zorg goed voor jezelf! Want jij bent ook belangrijk! Gun jezelf momenten om volledig tot rust te komen!

Dit zijn alvast mijn relaxatie tips voor mama’s! ME-time op z’n best!

Enjoy!

1) Plof je neer in een comfortabele fauteuil

Ik las onlangs dat het voldoende is om je hoofd vijf minuten te laten rusten op een kussen om je te ontstressen tijdens je werkdag. Je zou je dan moeten inbeelden dat al je zorgen worden geabsorbeerd door het kussen.

Maar als je deze tip nu uitbreidt naar het laten rusten van je hele lichaam? In een comfortabele zetel voor jou alleen? Een fauteuil die je zorgen absorbeert?

En als je daar dan nog een lekkere warme thee aan toevoegt? En een goed boek? Een zacht dekentje? Zalig!!

Check Montèl voor de meest comfortabele, zorgen-absorberende relaxfauteuils!

Kies vooral een fauteuil waar jij volledig tot rust kan komen. Mijn ideale RELAX stoel is zacht en comfy. Een zacht kussen in een zacht stofje, aaaah … zalig!

Ik associeer zachtheid met rust en gezelligheid. Ik kan bijvoorbeeld iets minder goed relaxen in een harde lederen zetel. Maar dat is natuurlijk erg persoonlijk!

In welke soort fauteuil kan jij tot rust komen?

2) Schrijf je hoofd leeg

Ken je de concepten ‘Morning pages’ en ‘Braindump’?

Het idee is dat je alles opschrijft wat er in je hoofd spookt. Letterlijk alles waaraan je denkt.

Wij mama’s lopen altijd rond met een hoofd vol to-do’s, en dat zuigt onze energietank leeg! Daarom is het nuttig om je hoofd leeg te schrijven.

Sonja Broekhuizen heeft hier een interessante blog over geschreven. Ze legt dan precies uit wat ‘Morning pages’ en ‘Braindump’ is, en hoe je deze technieken kan gebruiken om te ontstressen.

Lees de blog hier. Maar blijf eerst nog even hier om de andere relaxatie tips voor mama’s te lezen! 😅

3) Zet je favoriete Netflix serie op

Allright, dit is natuurlijk niets nieuws! Netflix = relaxen! Maar toch mag het niet ontbreken in dit lijstje! Want het is gewoon zo ontspannend om je te verliezen in een serie of film. Zonder te moeten denken aan al je to-do’s.

Ik wil jullie niet opzadelen met mijn slechte gewoontes, maar euhm … weet je wat nóg ontspannender is? Netflixen met chips en cola! Voila, ik heb het gezegd! Doe ermee wat je wilt. 😌

Lees ook: 3 x Herfst tips om dit seizoen nóg gezelliger te maken!

4) Zet alle moetes uit je hoofd

Hier komt het eigenlijk allemaal op neer. Dit is waar tip 3 & 4 op doelen. We kunnen ons pas volledig ontspannen als we alle moetes even kunnen uitschakelen. Alle to-do’s vergeten. Alle mag-ik-niet-vergeten-dingetjes uit je hoofd zetten!

Hoe zalig is het om gewoon rust in je hoofd te hebben? Neem dus tijd om je hoofd even leeg te maken, om te denken aan niets! Chill!

5) Ga wandelen zonder je smartphone

De vier tips hierboven volg ik zelf braaf op! En het heeft een goed effect op mij.

Maar ik geef toe, ik ben verslaafd aan mijn smartphone! Wanneer ik deze niet bij de hand heb, heb ik het gevoel dat ik vanalles mis. Dat er belangrijke dingen gebeuren waar ik niets over weet! Ik wil bereikbaar zijn. Ik wil nuttig bezig zijn tijdens het wandelen!

En dan … had ik op een dag plots geen internet op mijn smartphone! Ik ging dus wandelen zonder op mijn gsm te kijken. En eerlijk gezegd is dat zó ontspannend!!

Ik wandel wel vaker, maar meestal maak ik hiervan gebruik om te reageren op berichtjes op Instagram. Of om bepaalde mails te beantwoorden, of een telefoontje te doen. Het voelt dan alsof het twee vliegen in één klap zijn. Maar niets is minder waar natuurlijk!

Ik wilde dit stukje afsluiten met de belofte om voortaan te gaan wandelen zonder smartphone, maar ik kan dat niet!

Aaaaa33! Mijn naam is Nora en ik ben een smartphone-aholic!

Lees ook: 4 tips voor het inrichten van een huiswerkplek voor je kind


Wat doe jij om te ontspannen?
En heb jij nog goede relaxatie tips voor mama’s?
Ik lees het graag in de reacties!


5 x relaxatie tips voor mama's - ontstressen doe je zo - ontspannen op PinGetest

Uitgelichte afbeelding: Sabri Tuzcu via Unsplash

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.