Ik hou ervan om heel gevarieerd te eten. Elke dag een andere smaak, een andere twist. Wij eten hier elke week wel pasta en rijst. Maar de saus is telkens anders. Deze kip tikka masala is zo één van die super lekkere sauzen voor bij de rijst!
We zijn er allemaal dol op! Het is net pittig genoeg voor mij om er heerlijk van te kunnen genieten. En tegelijkertijd net niet pikant genoeg voor de kids om erover te zeuren.
Want zo gaat dat hier. Ik houuuuu van pittig en pikant eten. Maar de husband en de kids trekken hun mond al open vanaf hun tong nog maar iets of wat begint te tintelen.
Maar deze kip tikka masala is dus de gulden middenweg.
Lees ook: Currysaus met kokosmelk recept
Dit heb je nodig
Voor de marinade:
- 400 gram kipfilet
- 1 eetlepel citroensap
- 250 ml yoghurt
- 1 eetlepel garam masala
- 1 koffielepel zwarte peper
- 1/2 koffielepel geraspte gember
Voor de saus:
- 2 volle koffielepels tomatenpuree
- 250 ml room
- 250 ml yoghurt
- 5 teentjes knoflook
- 1 eetlepel boter
- 4 koffielepels garam masala
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1/2 koffielepel zout
Serveer met:
- Basmati rijst
- Platte peterselie
Lees ook: Vegetarische Nasi Goreng met spiegelei recept
Zo ga je te werk
- Begin eerst met de marinade. Snijd hiervoor de kip in blokjes en gooi al de ingrediënten voor de marinade bij elkaar. Laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
- Bak daarna de kip blokjes gaar in de pan. De marinade mag er ook meteen bij.
- Doe de boter en de knoflook bij de kip.
- Voeg dan de tomatenpuree, room, garam masala, paprika en zout erbij. Meng goed.
- Laat de saus koken en laat het daarna 20 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe. De saus zal goed indikken.
- Kook ondertussen de basmati rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de kip tikka masala met de rijst en garneer met wat peterselie.
- Geniet ervan!
Heb je dit recept van Kip Tikka Massala uitgeprobeerd?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.
Het is natuurlijk ook altijd leuk als je me volgt op deze kanalen!

Dit kan hier goed van pas komen *
Brabantia Profile Knoflookpers – Matt Steel – RVS TEFAL Steelpan Emotion inox induction Brabantia Profile Garde – Anti-aanbak – Matt Steel
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!






Hallo ik wil jou recept graag maken. In wil graag weten welke garram
Massala kruiden jij gebruikt. Welke merk? Aangezien er Zo veel zijn. Ik hoop op reactie groetjes
Salam, ik gebruik meestal de Garam
Masala kruiden van Ducros. Te verkrijgen in de Colruyt, Carrefour en waarschijnlijk ook andere supermarkten. Laatst heb ik dit recept gemaakt met Surinaamse Masala, en dat was ook heel lekker. Merk daarvan weet ik niet meer. Her was in een zakje, en kwam van Albert Heyn.
Bedankt voor jou super snelle reactie! ik heb net jou site ontdekt en mijn handen jeuken nu al. Ik ga zeker recepten uitproberen. Bedankt hiervoor
Graag gedaan 😉 Je kan me ook volgen op Instagram, daar post ik elke dag wat ik kook of bak. Of activiteiten met de kids 😉 @pingetestmama