Soms, hééél soms, krijgen de kids eens iets anders mee in hun brooddoos. Iets lekkerder dan gewone boterhammen. Deze gevulde bladerdeeghapjes met groenten en gehakt zijn dan een goede optie. Of lekkere snelle worstenbroodjes. Die zijn ook altijd een succes.
De kinderen zijn alvast gek op variatie in hun brooddoos! En het is ook nog eens gemakkelijk te maken.
Het leuke met deze gevulde bladerdeeghapjes, is dat je ze kan vullen met hetgeen je in huis hebt. Het kan met vis, kip, gehakt. En met welke groentjes dan ook.
Dus de ingrediënten hier zijn slechts een suggestie. Je kan er alle kanten mee uit!
Dit heb je nodig
- 10 plakjes bladerdeeg
- 250 gram gehakt
- 1 ajuin
- Scheutje olijfolie
- 100 gram champignons
- 1 paprika
- 150 gram mais
- Handvol erwtjes
- Peper en zout naar smaak
- Geklutst ei of beetje melk
- Optioneel: sesamzaad
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
- Snipper de ajuin en fruit in wat olijfolie.
- Doe hier het gehakt bij en bak rul.
- Snijd de champignons en paprika in kleine blokjes.
- Gooi deze bij het gehakt en bak gaar.
- Doe ook de erwtjes en de mais erbij. En laat even bakken.
- Kruid met peper en zout.
- Lepel een hoopje van het gehakt mengsel op elke vel bladerdeeg en vouw dubbel.
- Maak de uiteinden van het bladerdeeg dicht met een vork.
- Bestrijk de pakketjes met wat melk of ei en bestrooi eventueel met wat sesamzaad.
- Zet de bladerdeeghapjes in de oven voor een 20-tal minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Enjoy!
Een blikje achter de schermen van PinGetest? Volg me dan op Instagram.
Beoordeel hiernaast aub
Recept
Gevulde bladerdeeghapjes [met groenten en gehakt]
Auteur
PinGetest
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
6 Review(s) Based on
Super lekker en gemakkelijk!
Ik ben blij dat je ervan hebt genoten Chris!